Finalitza amb èxit el curs per capacitar monitors de lleure i de l'esport en prevenció de drogodependències

El curs pretenia dotar d’eines i pautes el personal tècnic de lleure i de l’esport com a educadors en la prevenció de conductes de risc i de consum de drogues.


imagen

La comissió tècnica de drogodependències ha organitzat aquest mes un curs de dues sessions per oferir eines a monitors de lleure i de l’esport en la prevenció de drogodependències i poder fer front a conductes de risc entre adolescents i joves. El curs, promogut des de la diputació de Barcelona i desenvolupat per l’entitat ETHOS, forma part d’una de les accions que la comissió volia prioritzar aquest 2016.

 

El curs pretenia facilitar eines per a la intervenció a personal tècnic i monitors, així com també sensibilitzar-los en el seu paper com a agents de prevenció i educadors en salut. Tanmateix, s’intentava fer adquirir als assistents els coneixements necessaris per a la detecció i intervenció davant de conductes de risc, amb especial atenció al consum de drogues.

 

El curs va constar de dues sessions, amb una durada total de 6 hores, i hi van participar professionals de l’àmbit de la salut i de la prevenció de les drogues per parlar dels recursos existents al territori en les tasques de prevenció i assessorament. L’Assessoria de Drogues també hi va participar i van facilitar tant un telèfon (670 22 81 58) com una direcció de correu electrònic (salutbages@oficinajove.cat) adreçat a joves i adults.

 

La valoració dels 10 participants, tots ells vinculats al món del lleure i de l’esport, va ser molt positiva, especialment per les pautes i eines facilitades per treballar amb joves i adolescents.

Documents relacionats

  • imagen