Experts en esport i salut seran a Manresa de la mà de la 27a edició de les Jornades de Medicina de l'Esport

L’Ajuntament de Manresa i la Fundació Althaia tenen a punt una edició molt atractiva amb ponents de primer nivell, com el doctor Mikel Sánchez (expert mundial en teràpia cel·lular), el doctor Estivill (expert en el descans) i l’entrenadora de natació sincronitzada Anna Tarrés. Les jornades se celebraran els dies 24, 25 i 26 de novembre a les instal·lacions de l’Ateneu les Bases.


imagen

Manresa tornarà a ser la ciutat de referència de la medicina esportiva i per conèixer alguns dels principals temes d’interès a l’entorn del binomi salut i esport. I ho serà els propers dies 24, 25 i 26 de novembre de la mà de les Jornades de Medicina de l’Esport del Bages (JMEB), que enguany celebra la seva 27a edició a les instal·lacions de l’Ateneu les Bases.

 

La nova edició de les jornades ha estat presentada avui al migdia pel regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; l’adjunt a la Direcció General d'Altahia, Albert Estiarte; el representant del comitè científic organitzador, Josep Perramon; i el representant de la comissió organitzadora i tècnic de l’Ajuntament de Manresa, Manel Martínez. 

 

El certamen tornarà a oferir una programació teòrica i pràctica de primer nivell i amb la participació de ponents de reconegut prestigi en el món de la medicina i l’entrenament  esportiu. Les jornades s’adrecen principalment a metges de l’esport, personal d’infermeria, fisioterapeutes, podòlegs, llicenciats i estudiants d’educació física i ciències de la salut, entrenadors i aficionats a l’esport en general.

 

En la seva intervenció, Jordi Serracanta ha valorat de forma molt positiva la continuïtat durant 27 edicions d’unes jornades “que són un actiu potent de ciutat i de país” i ha agraït a la comissió organitzadora, entitats i institucions el seu treball al llarg de tants anys que han fet d’aquest acte bianual “un autèntic referent que combina el binomi salut i esport”.


Al seu torn, Albert Estiarte ha posat en valor “la qualitat” d’aquestes jornades, pels ponents i pels temes tractats. Ha volgut ressaltar també “la trajectòria i el lideratge del sistema sanitari de Manresa lligat al món de l’esport i el paper que desenvolupa Althaia en els camps de la docència, la recerca i la prevenció”. Per a l’adjunt a la Direcció General d’Althaia, el model de Manresa “és un exemple a seguir per a moltes ciutats de major dimensió demogràfica que la nostra”.

 

Finalment,  Josep Perramon ha detallat els aspectes de la programació d’enguany que “pretenen donar resposta i omplir els buits de formació en el camp de la medicina esportiva i tractant les tres vessants més importants com són la preventiva, la curativa i la relacionada amb la rehabilitació”.

 

El membre de la comissió organitzativa ha informat que fins ara hi ha inscrites unes 160 persones i que l'organització confia en ampliar aquest nombre de persones atesa la qualitat i l’interès del temes tractats i la potencialitat dels ponents convidats.  

 

Convidats de renom 


En aquesta edició hi tornarà a haver una participació de ponents de prestigi professional com els doctors Mikel Sánchez, Eduard Estivill, la nutricionista Marta Carrasco, l’entrenadora de natació sincronitzada Anna Tarrés –seleccions d’Espanya (1997-2012) i Ucraïna (2016)- i el gran atleta espanyol en l’especialitat de marxa Chuso Garcia Bragado, que ha participat en set edicions dels Jocs Olímpics.

 

El dijous 24 es durà a terme els cursos d'acreditació i refresc en l'ús dels desfibril·ladors automàtics (DEA).


El divendres 25 en horari de15.00 a 17.00 es faran 6 tallers simultanis de diferent etiologia: fisioteràpia, entrenament, alimentació i podologia. Entre ells destaquen els dedicats a l’ús del GPS, les màquines isoinercials i els sucs verds i superaliments.

 

El mateix divendres de17.30 a20.30 hi haurà 3 ponències amb el fil conductor “De la fatiga a la recuperació” amb la participació de l'insigne doctor basc Mikel Sánchez, especialista de nivell mundial en teràpia cel·lular.


La sessió del dissabte 26 es dedicarà a “l'entrenament invisible” amb una taula rodona final que promet ser de gran interès amb la participació del Dr. Estivill, Manuel Coloma, Anna Tarrés i Chuso García Bragado.

 

Com sempre en les últimes 26 edicions de les Jornades, el comitè científic-organitzador ha intentat presentar un programa variat i de màxim nivell on es barregin aspectes científics plantejats en les conferències i aspectes de màxima aplicació pràctica vinculats als tallers atès que un volum important dels assistents són estudiants i post graduats en ciències de la salut.

 

Des de la Regidoria d’Esports s’ha enviat a tots els clubs esportius de la ciutat una invitació per ajudar en la formació dels seus tècnics que esperem tingui una bona acollida entre les entitats de la ciutat.


Les persones interessades a rebre més informació i inscriure’s ho poden fer a través del web www.jmebages.cat o al c/e: mmartinez@ajmanresa.cat.

 

Documents relacionats

  • imagen