Ordre del dia del Ple de l'Ajuntament de Manresa del 20 de març de 2014

 

Resolució

Valentí Junyent Torras, alcalde de l’Ajuntament de Manresa, a la vista de l’expedient administratiu instruït d’ofici sobre convocatòria de sessió plenària ordinària, dicto la resolució següent que es fonamenta en les consideracions legals que a continuació s’esmenten:

Consideracions legals

1. Article 21 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local, en la redacció donada per la Llei 57/2003, de 16 de desembre.
2. Article 53 del DL 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya
3. Article 41 del Reglament d’organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals (ROF), aprovat pel RD 2568/1986, de 28 de novembre.
4. Article 10 del Reglament orgànic municipal.
5. Acord del ple de 22 de juny de 2011, que aprova el règim de sessions plenàries.

Resolc:

Convocar sessió del Ple de l’Ajuntament de Manresa, núm. 4, amb caràcter ordinari, per al dia 20 de març de 2014, a les 19 hores, al Saló de Sessions de la Casa Consistorial, amb l’ordre del dia que aprovo íntegrament i que es transcriu a continuació, amb l’advertiment que per manca de quòrum d’assistència aquesta convocatòria s’entendrà reiterada amb el mateix ordre del dia, caràcter de la sessió i circumstàncies quaranta-vuit hores més tard.

ORDRE DEL DIA

I. PART DISPOSITIVA

1. APROVACIÓ ACTA ANTERIOR

Aprovació, si escau, de l’esborrany de les actes de les sessions del Ple núm. 2 i 3, que van tenir lloc els dies 18 i 25 de febrer, respectivament.

2. QÜESTIONS DE PRESIDÈNCIA

2.1 Donar compte de la Resolució de l’alcalde, núm. 879, de 30 de gener de 2014, sobre aprovació de l’expedient de modificació de crèdits núm. 2/2014, dins del pressupost prorrogat vigent.

2.2 Donar compte de la Resolució de l’alcalde, núm. 2049, de 19 de febrer de 2014, sobre aprovació de l’expedient de modificació de crèdits núm. 4/2014, dins del pressupost prorrogat vigent.

2.3 Donar compte de la Resolució de l’alcalde, núm. 2054, de 20 de febrer de 2014, sobre activació per al dia 9 de març de 2014, i en fase d’alerta, del Pla Específic Municipal pel Carnestoltes Infantil.

2.4 Donar compte de la Resolució de l’alcalde, núm. 2056, de 20 de febrer de 2014, sobre actualització del contingut del Pla Específic Municipal per Emergències Fira de l’Ascensió-Expobages.

2.5 Donar compte de la Resolució de l’alcalde, núm. 2408, de 28 de febrer de 2014, sobre aprovació de la liquidació del pressupost de l’exercici 2013.

3. ALCALDIA PRESIDÈNCIA

3.1 Dictamen sobre ratificació, si escau, de la resolució de l’alcalde que aprova l’addenda de pròrroga al conveni de col·laboració pel qual es determina que Aigües de Manresa sigui servei tècnic i mitjà propi de l’Ajuntament de Calders.

3.2 Dictamen sobre aprovació, si escau, de la proposta de delimitació dels termes municipals de Manresa i Sant Fruitós de Bages, en el tram delimitat per les fites F1 i F2, situades al llarg del traçat del torrent anomenat de les Hortes o del Grau.

4. ÀREA D’ECONOMIA I GOVERNACIÓ

4.1 Regidoria delegada d’Hisenda

4.1.1 Dictamen sobre aprovació provisional, si escau, de la modificació de l’article 6 de l’Ordenança Fiscal reguladora de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres.

4.1.2 Dictamen sobre autorització, si escau, a Aigües de Manresa, SA, per concertar un préstec amb Bankia per import de 250.000 €.

4.1.3 Prèvia ratificació de la seva inclusió a l’ordre del dia: Proposta sobre aprovació, si escau, de l’expedient de modificació de crèdits núm. 5/2014, dins del pressupost prorrogat vigent.

5. ÀREA DE SERVEIS A LES PERSONES

5.1 Regidoria delegada de Cultura

5.1.1 Dictamen sobre aprovació, si escau, de la declaració d’especial interès i utilitat municipal dels teatres Kursaal, Conservatori i la Sala Ciutat.

5.2 Regidoria delegada d’Ensenyament i Universitats

5.2.1 Dictamen sobre aprovació, si escau, de la sol·licitud d’autorització prèvia per a la desafectació del servei públic d’Ensenyament de tres habitatges per a mestres de centres educatius.

5.3 Regidoria delegada de Participació, Joventut i Gent Gran

5.3.1 Dictamen sobre aprovació inicial, si escau, de les bases reguladores i la convocatòria del concurs de fotografia antiga digitalitzada amb del nom de “Els meus records”.

6. PROPOSICIONS

6.1 Proposició dels Grups Municipals de CiU, PSC, ERC, PP, PxC i CUP, de suport a la candidatura per a la declaració de patrimoni mundial de la UNESCO de la portalada del Monestir de Santa Maria de Ripoll.

6.2 Proposició dels Grups Municipals d’ERC i CUP per tal d’impulsar l’ampliació del Parc de l’Agulla.

6.3 Proposició dels Grups Municipals de CiU, ERC i CUP a favor de l’adhesió de l’Ajuntament de Manresa al Pacte del Bages pel Dret de Decidir.

6.4 Proposició dels Grups Municipals de CiU, ERC i CUP en suport a la campanya de recollida de signatures “Signa un vot per la independència”.

6.5 Proposició del Grup Municipal de la CUP a favor de crear una borsa de terres de regadiu.

6.6 Proposició del Grup Municipal de la CUP, a proposta de l’Agrupació local d’ICV Manresa, per tal d’impulsar una política de tarifació social en els serveis i equipaments públics municipals i en els impostos municipals per a persones amb ingressos baixos.

6.7 Proposició del Grup Municipal del PP perquè se sol·liciti a la UNESCO que les Festes de la Llum siguin declarades Patrimoni Cultural Immaterial.

6.8 Proposició del Grup Municipal de PxC per demanar reforç del control fronterer a Ceuta i Melilla.

6.9 Proposició dels Grups Municipals de CiU, PSC, ERC, PP, PxC i CUP, perquè sigui vinculant el resultat de la consulta popular sobre el Teatre Conservatori.

6.10 Proposició del Grup Municipal del PSC sobre la inclusió de Manresa a la Xarxa Exprés.cat i sobre millores urgents al servei de bus entre Manresa i Barcelona.

6.11 Proposició del Grup Municipal del PSC sobre l’adopció de mesures urgents que facilitin la reobertura immediata de les biblioteques veïnals que gestiona la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa.

6.12 Proposició del Grup Municipal d’ERC per a la instal·lació de senyals viaris a les entrades de Manresa que la identifiquin com a Municipi per la Independència.

7. ASSUMPTES SOBREVINGUTS

II. CONTROL DE L’EQUIP DE GOVERN MUNICIPAL

8. Donar compte de les resolucions dictades per l’alcalde i els regidors/es delegats/des des de l’anterior donació de compte al ple municipal.

9. Donar compte de les actes de la Junta de Govern Local núm. 6, 7, 8 i 9, que corresponen a les sessions amb caràcter reservat dels dies 11, 18 i 25 de febrer i 4 de març de 2014, respectivament.

10. Donar compte de diversos escrits que justifiquen recepció d’acords adoptats pel Ple de l’Ajuntament de Manresa.

11. PRECS, PREGUNTES i INTERPEL·LACIONS A L’EQUIP DE GOVERN

Manresa, 17 de març de 2014