Endesa inicia nous treballs d'enderroc a edificis propers a l'Anònima

Durant dos mesos, els nous edificis afectats són els situats al carrer Sant Salvador 6-12, 14 - 20, al carrer Llussà 7 i 9, i al carrer Puigterrà de Dalt, 16-18.

L’empresa elèctrica Endesa Distribución Eléctrica SL ha iniciat avui nous treballs d’enderroc que estan inclosos dins el Programa d’Actuació Urbanística Segre i que afecten a edificis de la seva propietat de l’entorn de l’antiga Anònima, un edifici d’estil academicista construït el 1893. Concretament, els edificis que seran enderrocats a partir d’avui seran els edificis del Sant Salvador 6-12 i 14 –20; del carrer Llussà 7 i 9, i del carrer Puigterrà de Dalt, 16-18.

Aquests treballs, que tenen una durada prevista de dos mesos, són una continuació dels ja engegats dies enrere i que afecten també al carrer Sant Salvador, 24 - 26, i de l’edifici cantoner del carrer Puigterrà de Dalt, 14.

Aquesta actuació ja estava prevista dins el Pla General de Manresa, aprovat el 1997, i que tenia com a objectiu principal obtenir la cessió de l’antic edifici de les Forces Hidroelèctriques del Segre (catalogat pel Pla Especial de Protecció del Patrimoni de Manresa) i dels espais lliures immediats així com contribuir a la recuperació, regeneració i transformació del nucli antic de la ciutat.

Aquesta operació s’emmarca també dins els treballs d’endreça que ha iniciat la companyia elèctrica que es deriven del trasllat de l’empresa i els seus treballadors des de l’Anònima al nou edifici de la Catalana d’Electricitat, a l’antiga carretera d’Igualada.

Afectacions a la mobilitat

Mentre es realitzin els treballs d’enderroc dels edificis de carrer Llussà es tallarà al trànsit de vehicles el carrer Llussà, entre els carrers Dama i Puigterrà de Dalt. Els vehicles accediran i sortiran dels carrers Dama i Llussà pel carrer Joc de la Pilota.

Quan es realitzin els treballs a carrer Sant Salvador es tancarà la vorera, es prohibirà l’estacionament del carrer Sant Salvador entre els números 6 i 20 i es senyalitzaran passos de vianants provisionals.