Els Jocs Olímpics, eix temàtic del Campi qui Jugui d’enguany

Del 27 de desembre al 4 de gener se celebrarà al Pavelló Vell del Congost la 31a edició del Campi qui Jugui, que aquest any estarà dedicat als Jocs Olímpics i que té com a aposta important el creixement de les activitats que es desenvoluparan a la zona exterior del pavelló. S’ha presentat aquest migdia en roda de premsa amb la presència de la regidora de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell.


imagen

Del 27 de desembre al 4 de gener se celebrarà el Campi qui Jugui que, per quart any consecutiu, s’ubicarà al Pavelló Vell del Congost. L’horari serà de 4 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre, i el preu de l’entrada és de 5,5 euros els infants a partir de 3 anys, i 3 euros per als acompanyants adults.

 

El Saló de la Infància i la Joventut, que s’ha presentat aquest migdia en roda de premsa, és un espai lúdic per als infants i adolescents de les comarques de la Catalunya Central durant les vacances de Nadal, i tot i que preferentment va dirigit als infants dels 3 als 12 anys, des de les darreres edicions s’ha programat el Campi Xics, un espai específic per a nens d’entre 0 i 3 anys.

 

Pensat per als infants d’aquest tram d’edat, enguany hi haurà un espai per poder deixar els cotxets perquè estiguin tots en un mateix lloc i no quedin dispersats per tot el recinte.

 

La regidora de Dinamització Cultural, Mireia Estefanell, ha presentat el saló de la infància i la joventut, del que ha dit que “és un referent de la Catalunya Central”, i ha agraït a totes les entitats i empreses que donen suport i vida al Campi qui Jugui.

 

Els Jocs Olímpics com a eix temàtic

Com cada any, s’ha ideat un eix temàtic que serveix de fil conductor per a totes les activitats i que enguany anirà dedicat als Jocs Olímpics. Així, la gran aposta de l’edició d’aquest 2016 és potenciar la zona exterior del Pavelló per a desenvolupar-hi un grapat d’activitats. Per exemple hi trobarem per practicar el futbol, el beisbol, el ‘korfball’, karts, vòlei, bàdminton, ‘trikes’, ponis, tir amb arc i un globus aerostàtic.

 

Així, aquest any diverses entitats esportives de la ciutat han col·laborat en una edició del Campi que es preveu molt esportiva. Jordi Santamaria, director del Campi qui Jugui, ha agraït a totes aquestes entitats i a la resta de no estrictament esportives, la seva participació ja que gràcies a elles el saló de la infància i la joventut es pot mantenir any rera any.

 

Santamaria ha destacat també que en aquesta edició es continua apostant pel circuit d’aventura adreçat a joves d’entre 10 i 14 anys, com la Karpa +10 on hi haurà consoles per poder provar els últims jocs del mercat, futbolín, ping-pong, etc.

 

Per altra banda, a l’interior del recinte hi haurà un espai dedicat al maquillatge, un laberint que és un joc de pistes, un puzle gegant amb caixes de cartró, una piragua on amb l’ajuda d’un rem els infants aprendran a navegar, i un racó de contes on un atleta explicarà contes i danses d’arreu del món.

 

Una pista americana i una micro pista americana per posar a prova la forma física dels més atrevits, i l’espai Experimentària, l’espai Som campions, el Campi qui Jugui’16, on hi haurà un podi i diferents elements decoratius on els infants es podran fotografiar com uns autèntics campions.

 

Seguint amb els esports hi haurà una reproducció d’una pista de bàsquet per gaudir d’un dels esports més representatius de casa nostra. També es podrà practicar el hoquei patins i el rugbi on representants del Rugby Manresa ensenyaran als infants les regles bàsiques d’aquest esport olímpic.

 

Destaca també l’espai dedicat al croquet, un esport de pilota olímpic del segle XIX, on els jugadors han de fer passar unes boles de fusta, picant-les amb una maça de mànec llarg, a través dels diferents arcs d'un itinerari establert. Hi haurà també un espai dedicat a l’aixecament de peses.

 

L’eix temàtic també serà present en els tallers on es crearan manualitats relacionades amb els Jocs, com la creació de trofeus i medalles.

 

El director del certamen ha explicat que hi haurà les entitats Xàldiga, els geganters del Poble Nou i els castellers de Manresa que ensenyaran les seves propostes als infants, i l’últim dia, a l’exterior del pavelló, hi haurà una representació del cossos de seguretat del Bages amb cotxes de policia, bombers i gossos especialitzats en rescats.

 

Espais amb èxit assegurat

A banda dels espais esportius, com cada any hi haurà la ludoteca on hi haurà cuinetes, cotxes, nines, tot per fomentar el joc simbòlic dels més petits, sínies on els infants giravoltaran a ritme suau gràcies a les pedalades dels monitors, el tobogan inflable, i el Kapla, l’exitós joc de peces de fusta.

 

La gimnàstica tindrà un protagonisme important en aquesta edició del Campi qui Jugui ja que a l’Espai Egiba, amb la col·laboració del Club Egiba, els nens i nenes s’introduiran en el món de la gimnàstica artística.

 

Campi Xics

 

Com en les darreres edicions el més petits, els infants de 0 a 3 anys, tenen el seu propi espai al saló amb el Campi Xics. En ell hi trobaran el Microxics amb piscines de boles, casetes, joc simbòlic, inflables adaptats a les seves característiques d’edat, i el Corral d’en Pau, l’espai de joc tou amb elements de psicomotricitat en forma d’animals fets d’espuma.

 

Lluís Thomen, coordinador del Campi qui Jugui, ha explicat que al Campi s’hi faran 34 activitats, 15 de les quals estan íntegrament gestionades per entitats de la ciutat. Alguns d’elles, com per exemple el Bàsquet Manresa, tindran al saló un estand propi.

 

Per a l’ocasió hi haurà 60 voluntaris que ajudaran al desenvolupament de totes les activitats. Tots ells són titulats en l’àmbit de l’esport i la dinamització cultural i de lleure, i han estat seleccionats per l’Ajuntament de Manresa.

 

31 anys del Campi a Manresa


Durant els seus trenta-un anys de vida, el Campi qui Jugui s’ha consolidat com un dels plats forts de les festes de Nadal a la capital del Bages i de les comarques centrals. Així, l’any passat el Saló va rebre unes 11.000 visites, tant de manresans com de ciutadans provinents d’aquestes comarques.

 

L’organització va a càrrec de l'Associació Campi Qui Jugui, formada per voluntaris sense ànim de lucre, vinculats al món associatiu, de l'educació en el lleure, la pedagogia i la docència. També compta amb la col·laboració d'institucions públiques i privades, i el suport de l'Ajuntament de Manresa.  

Documents relacionats

  • imagen