Manresa estrena 'Les cuines de l'Eix: sabors en ruta', una mostra gastronòmica que es farà a les 4 ciutats que uneix l'Eix Diagonal

L’ExpoBages de Manresa és la primera de les quatre fires locals que acolliran la iniciativa gastronòmica impulsada per Manresa, Igualada, Vilafranca i Vilanova per dinamitzar el turisme a les quatre comarques.


Aquest dissabte 10 de maig, l’ExpoBages de Manresa donarà el tret de sortida a “Les Cuines de l’Eix: sabors en ruta”, la nova proposta turística sorgida de la col·laboració dels quatre municipis que uneix l’Eix Diagonal (C-15): Manresa, Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú i que va començar el 2012. Es tracta d’una degustació de tapes elaborades amb productes representatius de cada territori acompanyades d’un tast de vins. Es farà entre les 6 de la tarda i les 9 del vespre. Els tiquets tant per la degustació com pel tast de vins es vendran el mateix dia a l’estand de l’Eix Diagonal ubicat al Passeig Pere III. 

La mostra gastronòmica se celebrarà, al llarg de l’any a més de a Manresa, a les fires locals de les altres tres capitals de comarca: les Fires de Maig a Vilafranca del Penedès, FirAnoia a Igualada i la Fira de Novembre a Vilanova. 

“Les cuines de l’Eix” compta amb la participació d’establiments de restauració de cada municipi. En el cas de Manresa, el restaurant seleccionat és el Bohemia amb Sergi Martínez al capdavant. El xef, va rebre el primer Premi a la Innovació del programa Cuines de Televisió de Catalunya l’any 2013 i enguany ha estat doblement guardonat en el concurs Gourmet Tapa (5è classificat en la categoria general i 1r premi en la categoria d’innovació) i semifinalista en el concurs “Cocinero del Año”. Les tapes que oferirà a les degustacions de les "Cuines de l’Eix" són:  Esponja de pa amb tomàquet, farcida de remenat de botifarra i confit de figa amb escuma d’allioli de mel de romer i caviar de vi; Bombó de foie amb gelatina de vi i Dolç-gelat vegetal d’arròs amb capritx de vi. 

Les degustacions de vi aniran a càrrec de la botiga de vins i delicatessen Seté Cel, amb una selecció de vins de la D.O. Pla de Bages que es podran adquirir a l’estand durant tot el cap de setmana. 

Aquest tast gastronòmic és la tercera iniciativa impulsada per Manresa, Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, els municipis que es troben al pas de l’Eix Diagonal (C-15) i que l’any 2012 van posar en marxa un projecte comú per dinamitzar conjuntament el turisme al territori. La iniciativa es va concretar per primer cop l’any passat amb dues accions: d’una banda, l’edició d’una guia amb una imatge corporativa unificada i amb informació dels quatre municipis i, de l’altra, la participació conjunta a cadascuna de les fires locals. 

Amb aquesta col·laboració, es pretén donar a conèixer els productes gastronòmics de cadascun del municipis, per tal de dinamitzar la restauració i l’enoturisme dels municipis units per la C-15 com a complement de la seva oferta turística. 


Degustacions a la resta de municipis 

Igualada, oferirà una Coca de cigronet de l’Anoia, elaborada per la Pastisseria Oscar amb el suport de l’Unió Turística de l’Anoia. Vilanova i la Geltrú proposarà Sèpia a la Bruta, amb l’Associació Menja’t Vilanova i el Gremi d’Hoteleria i Restauració i que serà elaborada per Caserco Càtering. Per últim, Vilafranca del Penedès oferirà Pit de gall del Penedès amb parmentier de patata elaborat pel Restaurant El Gat Blau 

La propera degustació serà el dia 17 de maig a Vilafranca del Penedès durant les Fires de Maig, que tenen lloc del 16 al 18 de maig i en la que un cop més participaran els quatre municipis conjuntament. Les següents trobades seran al mes de juny, durant el FirAnoia a Igualada i al mes de novembre a Vilanova i la Geltrú en el marc de la Fira de Novembre.