L'eurodiputat Francesc Gambús visita Manresa per conèixer el projecte ignasià i el programa pilot de simbiosi industrial

Acompanyat per l'alcalde, Valentí Junyent, ha visitat dues empreses de Bufalvent que participen en un projecte pioner de reutilització de residus industrials. Posteriorment, ha mantingut una reunió a l'Ajuntament per parlar de Manresa 2022.

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha acompanya avui l’eurodiputat Francesc Gambús en la visita que ha fet a la ciutat per conèixer la marxa del programa pilot de simbiosi industrial, que estan portant a terme empreses del polígon de Bufalvent, i també els detalls del projecte Manresa 2022.

 

Gambús, únic membre català de les comissions d’Indústria i de Medi Ambient al Parlament Europeu, s’ha reunit a primera hora del matí amb l’Associació d’Empresaris de Bufalvent per conèixer els detalls del projecte "Manresa en simbiosi", basat en el reaprofitament dels residus que generen les indústries per part d’altres empreses, maximitzar l’eficiència dels recursos i avançar cap a l’anomenada 'economia circular'. L’ha acompanyat en la trobada la regidora d’Indústria de l’Ajuntament de Manresa, Àuria Caus.

 

Tot seguit, juntament amb l’alcalde, han visitat les empreses Fitaller i Manubens, que estan participant activament en el programa pilot de simbiosi industrial. Els responsables d’aquestes companyies han mostrat durant la visita la seva activitat productiva i han pogut explicar de quina manera participen en el projecte.

 

Posteriorment, l’alcalde, l’eurodiputat i la regidora s’han traslladat a l’Ajuntament de Manresa. Allà s’han reunit amb el regidor de Turisme i Festes, Joan Calmet, que ha presentat el projecte Manresa 2022, per al qual s’han sol·licitat recursos al fons de finançament europeu FEDER. Gambús s’ha mostrat disposat a cercar vies de col·laboració per potenciar aquest projecte.

 

Al final de la trobada, l’eurodiputat ha signat al Llibre d’Honor de la ciutat i ha destacat el portencial turístic de Manresa 2022 i la importància que té per a Manresa el fet de ser una ciutat pionera en la reutilització de residus industrials.

Documents relacionats

  • imagen