La delegació de l'Ajuntament de Manresa es reuneix amb agents turístics a Roma per presentar el projecte Manresa 2022 i visita la 'catedral' dels jesuïtes

La delegació manresana encapçalada pel regidor de Turisme i Festes, Joan Calmet, es va reunir dijous al matí amb el responsable d'una de les principals agències de turisme religiós i espiritual, Opera Romana Pellegrinaggi, i amb els representants turístics i polítics del govern català a Itàlia. A la tarda, va visitar l’Església del Gesù -considerada la 'catedral' dels jesuïtes a la capital italiana-, que acull una exposició temporal sobre el patrimoni ignasià de Manresa.

imagen

L’Ajuntament de Manresa va presentar dijous el projecte Manresa 2022 a una de les principals agències de turisme religiós i espiritual, Opera Romana Pellegrinaggi, i als representants turístics i polítics del govern català a Itàlia. La delegació manresana encapçalada pel regidor de Turisme i Festes, Joan Calmet, va mantenir reunions al llarg del matí amb el vicepresident de l’agència turística Opera Romana Pellegrinaggi, Mons. Liberio Andreatta i amb els delegats de l’Agència Catalana de Turisme a Milà, Marta Teixidor, i del govern de la Generalitat a Roma, Luca Bellizzi.

 

A la tarda, tal com estava previst, el grup manresà en el qual també figura personal tècnic municipal i de Fira Manresa, va visitar l’Església del Gesù -considerada la 'catedral' dels jesuïtes a la capital italiana- i les estances annexes i es van entrevistar amb amb els seus responsables: P. Taormina Rosario, P. Vicenzo D’Amato i P. Marelli. Dins el temple religiós, on hi ha una exposició temporal sobre el patrimoni ignasià de Manresa, es va dur a terme una activitat turística oberta al públic al voltant dels Exercicis Espirituals de Sant Ignasi i es va descobrir l’estàtua dedicada a Sant Ignasi.

 

Avui, divendres, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, s’afegirà a la delegació a la capital italiana per entrevistar-se amb el nou Pare General de la Companyia de Jesús, Arturo Sosa sj. L'acompanyaran, a banda del regidor i la resta de la delegació, els jesuïtes Lluís Magrinyà, representant de la Cova, i Josep Lluís Iriberri, director de l’Oficina Tècnica del Camí Ignasià.

 

La visita a la capital italiana es va obrir aquest dimecres amb la presentació del projecte Manresa 2022 a la Universitat Gregoriana, en un acte organitzat pel Centro di Spiritualità Ignaziana,  en el qual el P. Mark Rotsaert sj. va impartir la conferència “Manresa, città ignaziana per eccellenza”, en la qual va destacar la gran significació que la capital del Bages té en tota l’obra de Sant Ignasi i també per als jesuïtes. En acabar l’acte, es va fer una sessió de treball amb agències de viatges i els turoperadors assistents.

 

El viatge s’emmarca en les accions de promoció internacional del projecte estratègic Manresa 2022 que s’estan portant a terme des del consistori manresà amb el suport de la Diputació de Barcelona, de la Generalitat de Catalunya i de l’Oficina Tècnica del Camí Ignasià.

Documents relacionats

  • imagen