S'organitza una jornada de divulgació del projecte Manresa en Simbiosi per a gestors de residus del Bages

Tindrà lloc a la Fundació Centre Tecnològic - Eurecat de Manresa el proper dimecres, 15 de març de 2017, de 10 a 12 del matí.
 

imagen

La Fundació Centre Tecnològic de Manresa acollirà el proper dimecres 15 de març, de 10 a 12 del matí, la jornada de divulgació i treball “Oportunitats del projecte Manresa en Simbiosi per als Gestors de Residus del Bages”, un acte en què es compartiran els resultats del primer any de la posada en marxa d’aquest projecte i parlar de la simbiosi industrial i del seu potencial.

 

Manresa en Simbiosi –projecte pioner adreçat a afavorir que les empreses de la comarca s'intercanviïn materials sobrants, a més d'aprofitar recursos naturals i compartir logística-  porta en aquests moments un any i mig en funcionament, amb la participació de 27 empreses i més de 50 empresaris i tècnics. S’han identificat 8 sinergies, de les quals 4 estan en implantació i 4 en estudi.

 

Està previst que durant aquesta sessió es parli d’economia circular i es mostraran diferents exemples d’empreses internacionals que treballen seguint aquesta estratègia. També es donarà a conèixer les oportunitats que genera Manresa en Simbiosi per als gestors de residus del Bages en relació a les possibilitats d’aprofitament i transformació de residus en nous materials reciclats.

 

Programa de la jornada:

 

10:00 – Benvinguda – Fundació CTM Centre Tecnològic-Eurecat

 

10:10 – L’economia circular oportunitats per generar noves línies de negoci, exemples d’empreses. A càrrec de Verònica Kuchinow de l’empresa «Símbiosy».

 

10:40 – El projecte “Manresa en simbiosi”. Oportunitats per als gestors de residus locals. A càrrec de Pilar Chiva de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).

 

A continuació es parlarà de l’aprofitament de diversos recursos com calor, orgànics, plàstics i petits estocs.

 

Les persones interessades a participar caldria que confirmessin la seva presència al correu electrònic victoria@gremirecuperacio.org o bé trucant al tel 93 317 57 71.

 

La Fundació Centre Tecnològic – Eurecat està situada a la Plaça de la Ciència, 2 (Accés des de la C-16, sortida 50).

 

Documents relacionats

  • imagen