El Campus Universitari de Manresa, present al Saló de l'ensenyament de Barcelona

Les universitats del Campus Universitari de Manresa tornen a estar presents, un any més, al Saló de l’Ensenyament per explicar i donar a conèixer l’oferta formativa universitària de la capital del Bages, que aplega més de 3.500 alumnes en un espai de 20.000 metres quadrats.

imagen

Un any més, Manresa és present a la fira educativa més important del país: el Saló de l’Ensenyament, que se celebra a Barcelona fins al diumenge. Tècnics de l’Ajuntament s’han acostat aquest matí a la fira on hi ha els diversos estands de les universitats que conformen el Campus.

 

Amb la finalitat de promoure els estudis universitaris de la ciutat, l'Ajuntament de Manresa ha editat un llibret on es recull tota la informació sobre el campus universitari. Aquest llibret ha estat traduït al castellà i al francès per donar resposta a la demanda d'estudiants estrangers, atrets per l’oferta d'estudis a Manresa.

 

El Campus de Manresa té una superfície de més de 20.000 metres quadrats que aplega al voltant de 3.500 alumnes repartits en les tres universitats que conformen el campus: la UPC Manresa, la UManresa-FUB i la Universitat Oberta de Catalunya. A més, Manresa acull les pràctiques de Medicina de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) gràcies a un acord amb la Fundació Althaia.

 

En total, UManresa ofereix sis titulacions de grau universitari: quatre en l’àmbit de les Ciències de la Salut i dues de Ciències Socials. A més, també s’hi pot cursar un CFGS de pròtesis dentals. Més de 1.500 estudiants de grau, 2.000 estudiants de màster, postgrau i formació continua, 800 alumnes del servei d’idiomes i 300 professors són les xifres totals d’aquest centre.

 

A la UPC Manresa s’hi poden estudiar sis graus d’enginyeria, dos màsters i un doctorat, sumant-hi tres graus exclusius que només es poden cursar a Manresa. Actualment, prop de 900 estudiants i 81 professors formen part de la comunitat universitària de la UPC Manresa-EPSEM. Per la seva banda, la UOC té una seu a Manresa, dins el Campus, que dona cobertura als 2.150 alumnes repartits per la Catalunya Central.

 

A més de les universitats, el Campus disposa d’una residencia universitària amb 67 habitatges de 40 metres quadrats totalment equipats, una gran biblioteca (1.200 metres quadrats amb 267 punts de lectura, 30.000 documents i 12.000 revistes científiques, treballs acadèmics, etc.) i la Clínica Universitària (CU+), un centre de salut universitari que combina l’atenció assistencial amb l’activitat docent pràctica i de simulació. A tot això, cal sumar-hi els avantatges que es desprenen de ser estudiant del Campus gràcies als acords amb establiments de la zona.

Documents relacionats

  • imagen