Demà es projecta 'Al sostre del món. El llarg viatge de la Sasha al Pol Nord' al Casal de les Escodines

Dins del cicle d’activitats gratuïtes Escopíndoles, demà dissabte, 25 de març a les 18 h, el públic familiar i infantil (a partir de 6 anys), podran gaudir de la projecció i d’un petit cinefòrum d’aquest film de producció franco-danesa del 2015. 

imagen

En el marc del d’activitats gratuïtes Escopíndoles (gener a març 2017), demà, dissabte 25 de març a les 18 h, el Casal de les Escodines acull la projecció de la pel·lícula “Al sostre del món. El llarg viatge de la Sasha al Pol Nord”. França i Dinamarca en signen la producció i va adreçada al públic familiar i a infants a partir de 6 anys.

 

La pel·lícula, ambientada al 1882, narra les aventures de la Sasha, una joveneta de l’aristocràcia russa fascinada per la vida aventurera del seu avi, Olukin.  Explorador famós, va fer construir un magnífic vaixell trencaglaç, el Davai, que no ha tornat de la seva darrera expedició a la conquesta del Pol Nord. Sasha decideix partir cap al Gran Nord seguint la pista del seu avi per tal de recuperar el famós vaixell.

 

Tant la història com les imatges d’aquest film, treballades amb guaix, ens recorden el segle XIX, la fantasia científica de Jules Verne, o les il·lustracions del francès Gustave Doré i del rus Ilya Repin, dos dels artistes gràfics més coneguts de l’època. El segle XIX, és l’època de les exploracions i els descobriments que culminarien, el segle XX, amb la conquesta de l’Àrtic i de l’Antàrtic.

 

“Al sostre del món” recrea una aventura de ficció ambientada en aquell temps. És una pel·lícula d’animació de 81 minuts de durada, doblada en català i amb subtítols,  que  fascina pels seus paisatges meravellosos i per la seva protagonista, una noia plena de valentia i determinació que, contra els costums de la seva societat, s’enfronta amb la seva família i supera tota mena d’inclemències per aconseguir el seu propòsit, tot restituint així, la memòria del seu avi estimat.

 

L’aforament és limitat i cal recollir l’entrada al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50) abans o al mateix moment de la projecció. Tel. 938725454.

Documents relacionats

  • imagen