Millores en la il·luminació de la pista d'atletisme del Congost

Les actuacions consistiran en la renovació de 16 projectors metàl·lics de 400W per uns leds de 200W i la reparació de 10 projectors de 1.000W. A més, també caldrà podar alguns arbres que dificulten la il·luminació de la pista i també la retirada i tala d’altres que estan en mal estat i que impedeixen que les actuacions dutes a terme puguin funcionar adequadament.

imagen

L’Ajuntament de Manresa, a través de la Secció d’Equipaments Municipals, ha començat les actuacions necessàries per millorar l’enllumenat dels voltants de la pista d’atletisme del Congost. Aquestes tasques consisteixen en la renovació de 16 projectors d’halogenurs metàl·lics de 400 W per uns leds de 200 W, amb un pressupost de 3.200 euros. A més, s’han reparat 10 projectors de 1.000 W d’halogenurs metàl·lics, amb el canvi de la làmpada i les caixes de connexió amb un valor del material de 800 euros.

 

Durant les actuacions, també s’ha detectat que alguns arbres de la zona es troben en mal estat i interfereixen en la correcta il·luminació de la zona. Per aquest motiu s’ha decidit de podar aquelles espècies que permeten fer-ho i també talar els que es trobin en pitjors condicions i puguin ser un risc per a les persones. Els pollancres són una espècie que presenta una baixa capacitat de compartimentació de la fusta i qualsevol ferida o cavitat pot comprometre la seva estabilitat. Tots els exemplars presenten una vitalitat molt baixa, i el fet d’haver estat sotmesos a antigues podes fa que presentin greus podridures en branques principals i a la mateixa soca dels arbres, la qual cosa els fa més fràgils i altament perillosos amb un risc de caiguda de branques molt elevat.

 

Així, caldrà efectuar la tala de cinc pollancres en molt mal estat pel risc de caiguda en possibles episodis de ventades, i també de tres pins blancs que dificulten la il·luminació de la pista i, per tant, el desenvolupament normal de la pràctica esportiva i que impedeixen la rendibilitat dels treballs d’electricitat que s’estan duent a terme. En tots dos casos, la tala està consensuada amb el Club Atlètic Manresa i no afectaria la massa arbòria de l’espai verd, ja que encara restarien una gran quantitat d’arbres i, si fos necessària, es podrien substituir per d’altres espècies.

 

La tala dels arbres començarà el proper dimarts dia 28 de març.

Documents relacionats

  • imagen