L’Ajuntament fa una inspecció de l’estat de l’arbrat i retira alguns exemplars caiguts el cap de setmana pels aiguats

Les fortes pluges caigudes a Manresa el cap de setmana han provocat diversos incidències a la via pública per caiguda d’arbres.


imagen

A primera hora d’avui els serveis tècnics de la Unitat de Parcs i Jardins, de l’Ajuntament de Manresa, conjuntament amb els responsables de les concessions de jardineria (CESPA, SL i MOIX, serveis i obres, SL), han fet una inspecció de tots els arbres de la ciutat que podien ser susceptibles de caiguda, atesos els diversos incidents succeïts aquest cap de setmana per les pluges fortes i persistents que han tingut una durada aproximada de 20 hores.  

 

Entre les incidències més importants amb caigudes d’arbres cal destacar les següents:

 

  • Casa Caritat (jardins interior del recinte), un pi pinyer (pinus pinea) i un cedre que s’ha trencat degut a l’impacte del pi pinyer caigut.
     
  • Passeig del Riu, un pi blanc (pinus halepensis)
     
  • Parc de Puigterrà (zona d’accés al parc), un pi blanc (pinus halepensis)

 

Els arbres esmentats van caure per l’estovament de la terra i del subsòl dels voltants de l’arbre degut a la gran quantitat de pluja caiguda. Aquest fet va  provocar la desestabilització dels mateixos i la posterior caiguda.

 

A partir d’aquesta inspecció d’avui no s’ha detectat cap més arbre caigut o amb situació de caiguda imminent. Durant aquesta setmana es valorarà amb més detall l’estat dels arbres existents dels jardins de casa Caritat.

 

Hores d’ara, les brigades de parcs i jardins estan treballant en la retirada dels arbres caiguts i així poder restablir la normalitat a les zones verdes de la ciutat.

 

 

Documents relacionats

  • imagen