Demà s’inaugura a la Casa Lluvià una exposició pictòrica de l’artista Esteve Manubens

La mostra es titula “Pintures a l’oli, pastel i al carbó” i es podrà visitar del 19 de maig al 4 de juny, de dimecres a dissabte de 18 a 21 h.


imagen

La Casa Lluvià acull demà, a les 7 de la tarda, l’acte d’inauguració de l’exposició “Pintures a l’oli, pastel i al carbó” del pintor Esteve Manubens. La mostra es podrà visitar fins al 4 de juny, de dimecres a dissabte de 18 a 21 h. Durant l’acte d’estrena de la mostra hi haurà una breu intervenció poètica a càrrec d’Àngels Manubens.
 

Esteve Manubens és de Santa Maria d’Oló però resideix a Esplugues de Llobregat, on va desenvolupar la seva vida professional. Té 69 anys i fa 3 anys que esta jubilat, en aquest període ha portat a terme vuit exposicions de pintura, al oli, pastel i al carbó, aconseguint crítiques molt positives de la seva obra.
 

La seva afició al dibuix ve de molt petit des de l’escola, participant en concursos de dibuix al carbó a Manresa i obtenint premis a l’edat de 9 anys, aquesta afició al carbó l’ha acompanyat tota la vida. Als 14 anys va començar els seus estudis de dibuix i pintura al taller del mestre Vilajosana a Manresa i durant set anys va aprendre les diferents tècniques del carbó, l’aquarel·la i l’oli, participant en nombroses exposicions col·lectives i en concursos de pintura ràpida.
 

Durant l’impàs de la seva vida professional va descobrir la tècnica del pastel i, amb aquesta, l'afició al retrat, aspecte predominant en les seves obres. En els seus retrats es pot veure no solament la semblança en cada persona sinó la seva pròpia personalitat i en la mirada dels seus ulls el reflecteix del seu interior.
 

La seva obra té una tendència a l’impressionisme degut a la seva primera etapa pictòrica, però amb una alta càrrega de realisme i sensibilitat. 
 

Documents relacionats

  • imagen