L’Ajuntament i el Centre d’Esports Manresa arriben a un acord per a l’ús del camp de futbol de Les Cots

El conveni de cessió és per quatre anys i compta amb el suport de les associacions de veïns de la Font dels Capellans i la Sagrada Família. Amb aquest acord es pretén donar resposta a la manca d’espai al Congost per a tots els equips del  CE Manresa i continuar el projecte de caire social a través del futbol amb els joves dels barris.


imagen

L’Ajuntament de Manresa i el Centre d’Esports Manresa (CEM) han signat un acord perquè aquesta entitat esportiva manresana pugui utilitzar les instal·lacions del camp de futbol de Les Cots (Camí del Grau) per donar un millor servei a més de quatre-cents jugadors amb què compta actualment el club, així com per continuar donant suport al projecte social mitjançant la pràctica del futbol amb els més joves dels barris.

 

La presentació d’aquest acord l’ha fet aquest migdia, a les instal·lacions de Les Cots, el regidor d’Esports de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; el president del CE Manresa, José Luis Correa; el delegat territorial de la Federació Catalana de Futbol, Esteve Olivella; i el president de l’Associació de Veïns de la Font dels Capellans, Said Ghoulabzouri. Hi ha assistit també Daniel Soldado (AVV Sagrada Família), Francisco Montero (AVV La Font), Eduard Beltran (Veterans de la Font) i els expresidents del CE Manresa, Arcadi Prat i Manel Sánchez.

 

Serracanta: “Comença una nova etapa amb l’objectiu que la pilota no s’aturi”

 

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa ha mostrat la satisfacció per “l’inici d’una nova etapa que té l’objectiu de fer que la pilota no s’aturi al camp de Les Cots”. Aquest és un acord que “garanteix la continuïtat de la pràctica esportiva, fonamental en els barris com a element d’inclusió social, amb un club que vol portar a terme un projecte d’expansió dins la pròpia ciutat i decideix sortir del seu àmbit habitual d’acció que és el Congost”. 

 

Jordi Serracanta ha agraït el Club de Futbol Minorisa-Sagrada-Font, i en especial al seu president, Ramon Cirera, la tasca realitzada els darrers anys en la promoció del futbol formatiu i les facilitats posades en el traspàs cap al nou gestor esportiu.  Així mateix, el regidor ha posat en valor el suport aconseguit per les associacions de veïns de la Font i la Sagrada Família “per un acord que ha reforçar de forma notable l’activitat esportiva en aquest equipament”.

 

Correa:  “Volem fer del CE Manresa un club de referència”

 

El president del CE Esports Manresa ha fet una valoració “molt positiva” d’aquest acord que permetrà de cara a la nova temporada poder treballar amb uns 36 equips i arribar gairebé als 500 jugadors”. José Luis Correa ha ressaltat el “pas endavant” del club per intentar “amb el suport i l’esforç de tothom, que en els propers anys aquest sigui un club de referència a la comarca”.  El president ha subratllat “el treball que s’està fent amb els joves, no només des del punt de vista esportiu sinó també en l’àmbit social”.

 

Al seu torn i, corroborant les paraules de Correa, Esteve Olivella ha posat en valor aquest acord i ha recordat el suport de la Federació Catalana en l’objectiu de ser al costat dels clubs i continuar la col·laboració no només esportiva sinó també en la vessant més social, “sent a prop amb ONG's o entitats com és el cas de Diapo, que treballen amb joves amb risc d’exclusió social i amb futbol com a eina d’integració”.

 

Un acord d’ús de les instal·lacions per 4 anys

 

El conveni regulador de la llicència d’ús temporal privatiu d’aquest camp de futbol municipal té una durada de quatre anys, prorrogables a quatre anys més, i compta amb el suport també de les associacions de veïns de la Font dels Capellans i de la Sagrada Família, les quals estaran representades en la comissió de seguiment per garantir el compliment de les condicions d’us de les instal·lacions.

 

Segons aquest acord, l’Ajuntament de Manresa, propietari de les instal·lacions, autoritza l’ocupació el Centre d’Esports Manresa a utilitzar l’ocupació de l’equipament per a entrenaments de dilluns a divendres distribuïdes amb franges horàries de 17.00 a 23.00 h.  Pel que fa als partits de competició dels caps de setmana, un mes abans de l’inici de cada temporada esportiva, el CEM haurà de comunicar a l’Ajuntament el calendari de competició i els horaris i dies de partits previstos per tal de programar la reserva d’espais i comptabilitzar l’ús del camp amb d’altres entitats de la ciutat.

 

Fora de les dates de competició –entre l’1 de juny i el 15 de setembre- així com els períodes de vacances  escolars de Nadal i Setmana Santa, l’Ajuntament podrà autoritzar l’ocupació del camp a altres usuaris o entitats. Qualsevol activitat extraordinària organitzada per l’entitat CE Manresa, necessitarà el vist i plau dels serveis tècnics municipals.

 

Reforçant la vinculació del club amb aquest entorn de la ciutat

 

Segons aquest conveni, el Centre d’Esports Manresa es compromet a reservar cada temporada esportiva un 5% de les seves places de jugadors i jugadores de categories inferiors a infants i joves amb pocs recursos econòmics empadronats i/o escolaritzats a la ciutat de Manresa, i es donarà prioritat als infants residents en els barris propers de les Cots.

 

El president de l’AVV Font dels Capellans, Said Ghoulabzouri, ha tingut paraules d’agraïment tant a l’Ajuntament com al CE Manresa per apostar pel futbol “ja que de cap manera podíem deixar aquestes instal·lacions sense activitat, i menys en un barri que sempre ha tingut una tradició futbolística important”. Així mateix el dirigent veïnal ha afegit que “caldrà treballar per recuperar nens del barri que havien marxat a jugar a d’altres clubs”.

 

Amb la presència del CEM  al camp de Les Cots ( Font dels Capellans) es reforça també la vinculació d’aquesta entitat amb aquest barri manresà, on des de k'any 2014 està instal·lat el Museu del Centre d’Esports Manresa, un espai creat per l’expresident Manel Sánchez, i on es recull  documentació i records des de l’any 1906, any de fundació del club.

 

Gairebé 8.000 m2de superfície per a la pràctica esportiva

 

L’Ajuntament de Manresa és propietari de la finca que té un total de 16.328 m2, de la qual la zona esportiva ocupa una superfície de 7.985 m2. D’aquests, 7.740 m2 estan ocupats amb un camp de futbol 11, un camp de futbol 7; i els 245 m2 restants per espais complementaris (vestidors, sanitaris, instal·lacions tècniques, magatzem, oficines i locals socials).

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen