L'alcalde fa balanç del tercer any de mandat i anuncia que la Generalitat ha concedit una subvenció de 500.000 euros a Manresa 2022

Valentí Junyent s'ha mostrat satisfet de les actuacions realitzades pel seu equip de govern el darrer any i ha apuntat entre les més destacades la feina d'endreça i solució de problemes, el manteniment de tots els serveis municipals i el treball engegat de cara al futur amb el projecte Manresa del 2022 i l'aprovació del nou POUM. 

imagen

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha fet avui balanç del tercer any mandat de l'equip de govern municipal, durant el qual ha anunciat que la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya ha aprovat una subvenció de 500.000 euros per al projecte Manresa 2022.

Durant l'acte, celebrat a les instal·lacions del Complex Esportiu del Vell Congost i acompanyat de tots el regidors i regidores del seu equip de govern, l'alcalde ha anat desgranant una per una les prinicipals actuacions realitzades durant el darrer any "de les quals estem molt satisfets". Valentí Junyent ha assegurat, però, que "som molt exigents amb el treball que estem fent i estem convençuts que és la política que toca fer ara".

L'alcalde ha assenyalat que les actuacions de l'equip de govern s'han centrat en tres qüestions principals: "la feina d'endreça i resolució de problemes, el manteniment dels serveis municipals i el treball en projectes de futur".

Pel que fa a la feina d'endreça i solució de problemes, l'alcalde ha explicat que s'han adoptat decisions molt destacades en les finances municipals fins aconseguir properament el dèficit zero, que permetrà fer noves inversions a curt termini; per fer front a les sentències de les expropiacions; per resoldre el litigi del Casino; i per trobar una proposta de solució per al litigi de la Plaça Bages que ara està pendent del que digui el jutjat que porta el cas.

En la mateixa línia, ha dit que s'han impulsat actuacions de baix pressupost a la via pública però que han tingut un gran impacte per als veïns que se n'han beneficiat, en la línia que vam anunciar de ser "el govern de les petites coses".
Junyent ha destacat el manteniment dels serveis municipals. "En un context econòmic desfavorable i de limitacions del pressupost municipal hem mantingut, i en alguns casos fins i tot reforçat, els serveis municipals, especialment en el cas de l'habitatge. Ha afegit també que "hem estat al costat de les persones més necessitades per intentar resoldre els seus problemes".

L'alcalde ha explicat que l'equip de govern continuarà treballant en la mateixa direcció ja que "tenim projectes de futur com la Manresa 2022, que és el projecte més engrescador, i volem que la ciutat s'il·lusioni i s'impliqui al màxim per aconseguir fer el salt de qualitat que necessitem per millorar la nostra autoestima i demostrar l'ambició d'esdevenir una gran capital de la Catalunya Central".

Entre aquestes propostes de futur, l'alcalde ha inclòs també la redacció del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) "que quedarà enllestit aquest any a l'espera del paper que vulguin jugar la resta de grups municipals per poder-lo tirar endavant". Junyent ha volgut recalcar que totes aquestes actuacions "les hem portat a terme seguint dues línies bàsiques d'actuació intentant aconseguir el màxim consens i buscant la màxima participació".

L'alcalde ha manifestat també que "l'últim any de mandat l'encarem amb el mateix grau de compromís que hem demostrat fins ara amb el procés nacional i amb la responsabilitat amb què hem fet front als afers municipals, tot plegat al marge de quin sigui l'horitzó electoral i sempre pensant en el millor per a la ciutat i per als manresans i manresanes".

Podeu veure la presentació completa del balanç del tercer any de mandat aquí.

Documents relacionats

  • imagen