L'onzena edició del Mundialet intercultural de futbol de Manresa arrenca aquest dissabte al Congost

Tots els dissabtes i diumenges, del 28  de juny fins el 9 d ‘agost, 18  països diferents que compten amb ciutadania a Manresa tornaran a convertir les instal·lacions del Congost en espai  de  festa lúdica i esportiva.

imagen

Enguany, immersos en ple Mundial de futbol del Brasil, se celebra a Manresa el XIè campionat Mundialet Intercultural de Manresa organitzat per l’ONG Diapo i amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i de tot un seguit d’entitats de la ciutat. Els diversos tornejos que s’agrupen al voltant del Mundialet tindran lloc des d'aquest dissabte 28 de juny i fins el dissabte 9 d’agost al Congost. 

La presentació de la nova edició del torneig s’ha fet avui al migdia i ha anat a càrrec de la regidora de Serveis Socials, Acollida i Cooperació de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich; i Moctar Thera (Senegal), Jorge Pulido (Colòmbia), Luis Villa (Argentina) i Cristian Villamarín (Equador), representants de l'organització. L’acte, celebrat a l’Ajuntament de Manresa, ha comptat també amb la presència de jugadors de la majoria d’equips participants.

Mercè Rosich ha destacat “la continuïtat d’aquest torneig, que continua sent un punt de trobada i una eina integradora per als col·lectius de nouvinguts que viuen a la nostra ciutat”. La regidora ha agraït “l’esforç de tothom perquè aquest esdeveniment sigui sent una festa” i ha animat als ciutadans “a seguir el torneig amb interès”. La regidora ha volgut valorar “la importància del treball que està realitzantla ONG Diapo com alternativa d’oci per a nens i nenes i amb la col·laboració del Centre d’Esports Manresa”.

Per la seva part, Moctar Thera ha “agraït la col·laboració de tothom perquè el torneig tiri endavant any rere any”. Thera ha afirmat que “estic molt content sobretot de veure la il·lusió dels nens i les ganes de participar-hi”.

En el mateix sentit s’ha expressat Luis Villa, el qual ha destacat que “ens sentim molt orgullosos de sentir la ciutat de Manresa i poder transmetre aquesta estimació a través d’aquest torneig que es fa gràcies al treball de gent humil que treballa per la integració sense cap altre interès”.

Al seu torn, Jorge Pulido, que farà les funcions de speaker durant el torneigha dit que “és un privilegi poder celebrar onze anys de torneig, ajudar a integrar a molts nens, molts dels quals ja han nascut aquí i són manresans”. Pulido ha destacat  també l’interès que desperta aquest torneig a d’altres poblacions veïnes com Sant Fruitós, Sant Joan de Vilatorrada o Berga.

Dissabte a les 5 de la tarda, festa d’inauguració

El dia de la inauguració serà aquest dissabte, 28 de juny, a les 17 h. a l’Estadi del Congost. A banda de la desfilada de tots els equips, hi haurà  una mostra de danses tradicionals de diversos països d’origen dels equips participants i l’actuació del grup de rock The Band.

Enguany, hi haurà equips de 18 països diferents distribuïts en les diferents categories. A la categoria absoluta, que suposa el gros del Mundialet, seran 12 els equips que participen al Mundialet, en representació de 12 països diferents. En concret hi podem trobar els equips de: Argentina, Bolívia, Catalunya, Colòmbia, Equador, Gàmbia, Marroc, Mèxic, Paraguai, Senegal, Uruguai  i Xile.

A banda de la categoria absoluta, que suposa el gros del Mundialet,  es porta  a terme un torneig de Veterans, que també te lloc els dissabtes i diumenges, amb la participació de 8 equips amb representació de: Argentina, Bolívia, Colòmbia, Catalunya, Equador, Hondures, Paraguai i Xile; un d’ Alevins, que tindrà lloc els divendres a excepció de la final que serà el dissabte 9,  i que compta amb 8 equips: Alemanya, Argentina, Brasil, Catalunya, Diapo, Gàmbia, Guinea Conakry i Holanda; els Cadets, que juguen dissabtes o diumenges alterns, amb 5 equips; Bolívia, Catalunya, Diapo, Equador i Mèxic; i Infantils, que tindrà lloc els dijous, a excepció de la final també el dia 9 d’agost, i es compta amb 6 equips: Argentina, Bèlgica, Mèxic, Diapo, Holanda  i Gàmbia.

En la categoria femenina només hi haurà un partit que es disputarà el 9 d’agost entre els equips de Paraguai i Argentina.

Com ve sent la tònica habitual, s’espera una gran assistència de públic a l’estadi del Congost, mostra de la consolidació i gran acollida d’aquesta iniciativa que ja ha traspassat el decenni d’existència i que suposa un gran esforç d’organització. El futbol representa arreu una important eina de convivència cívica, i en aquest cas, d’interrelació social i cultural. Amb  el futbol i l’esport en general,  s’afavoreix l’intercanvi i el mutu coneixement entre la població i ciutadania resident a Manresa.

Els diferents guanyadors dels campionats del Mundialet han estat els següents: Senegal (2004), Catalunya (2005), Guinea Conakry (2006), Senegal (2007), Guinea Conakry (2008), Marroc (2009), Espanya (2010), Senegal (2011), Argentina (2012) i Paraguai ( 2013).

Podeu consultar el calendari complet del torneig aquí.

Documents relacionats

  • imagen