Jornades gratuïtes a Mon Sant Benet per conèixer i aprendre a cuinar el tomàquet del Bages

Les jornades, que són gratuïtes, es faran aquest dilluns de les 10 del matí fins a les 13.45 del migdia i se celebren en el marc de la Festa del Tomàquet.

imagen

Els dilluns 24 s’inicia la Festa del Tomàquet del Bages amb unes jornades sobre les varietats locals de tomàquets per la cuina del Bages que se celebra a Món Sant Benet. Les jornades, que són gratuïtes, s’iniciaran a les 10 del matí fins a les 13.45 que es farà la cloenda.

 

Durant l’acte Xènia Torra, del projecte Esporus de l’Associació l’Era, explicarà les diferents varietats locals de tomàquets, les seves característiques i els seus possibles usos.

 

Posteriorment, se celebrarà un showcooking dirigit pel cuiner Marc Puig-Pey, de la Fundació Alícia, on es mostraran diferents maneres de cuinar el tomàquet autòcton, que inclourà un tast de les receptes elaborades.

 

Per reservar places cal fer inscripció a  ccagraria.manresa@gencat.cat tot i que també es podran fer in situ, en el cas que quedin places lliures.

 

La Festa del Tomàquet

 

Aquesta proposta és un més dels actes que es portaran terme la darrera setmana de juliol durant la celebració de la Festa del Tomàquet.

 

Dimecres 26 es farà un showcooking al local del carrer del Bruc de Claudia&Julia i dijous hi haurà un sopar degustació a la Sala Gòtica de la Seu amb la presència dels productors.

 

El gruix principal d’activitats tindran lloc el dissabte 29 a la plaça Puigmercadal i al Mercat on al llarg de tot el matí hi haurà una trobada de productors que mostraran les múltiples varietats autòctones de tomàquet que es conreen a l’horta del Bages.

 

Tot això mentre els paradistes del mercat Puigmercadal ofereixen tastos amb el tomàquet com a producte estrella. També hi haurà animació infantil i xerrades per entendre, entre d’altres, la recuperació del sabor genuí del tomàquet.

 

Al vespre, els restauradors de l’associació l’Antic han organitzat un pinxo pote especial amb el tomàquet com a ingredient principal de les seves tapes.

 

Fins al 24 d’agost, més d’una vintena de restaurants de la comarca oferiran a les seves cartes plats on el tomàquet del Bages en serà el principal protagonista.

 

La Festa del Tomàquet està organitzada per l’Ajuntament de Manresa, mengemBages, tomating.cat i la revista Proper amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Rebost del Bages.

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen