L'alcalde rep al consell d'administració de Catalunya Caixa, que avui s'ha reunit a Manresa

Valentí Junyent ha mantingut una trobada amb els representants del màxim òrgan de direcció de l’entitat, encapçalats pel seu president José Carlos Pla, a la que també han assistit el manresà David Griera, director comercial de l’entitat; i Òscar Ferrer, director territorial de la Catalunya central.

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha ofert aquest matí una recepció institucional als membres del consell d’administració de Catalunya Caixa, encapçalats pel seu president José Carlos Pla, coincidint amb la reunió que el màxim òrgan de direcció de l’entitat manté avui la seva seu del Passeig Pere III, a la capital del Bages. 

A la trobada hi han assistit també per part de l’equip de govern municipal el regidor d’Hisenda i Governació, Josep Maria Sala, i la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Sílvia Gratacós. Per part de Catalunya Caixa també hi han participat el manresà David Griera, director comercial de l’entitat, i Òscar Ferrer, director territorial de Catalunya Caixa a la Catalunya central. 

Els altres membres del consell d’administració presents a la trobada han estat els dos consellers en representació del FROB, Francisco Orenes i José Antonio Garcia Rico, així com els consellers independents José Garcia Montalvo i Juan Francisco Corona. 

L’alcalde ha recordat durant la seva intervenció els orígens de Caixa Manresa -una de les entitats que va donar lloc al naixement de Catalunya Caixa juntament amb Caixa Catalunya i Caixa Tarragona- i el seu paper com a dinamitzador de l'economia del terriori. També ha fet memòria de l’acte inaugural de fundació de l’entitat manresana, que va tenir lloc el gener de 1865 al mateix saló de sessions que ha acollit la trobada. 

Valentí Junyent ha remarcat als representants de Catalunya Caixa la conveniència que existeixin entitats financeres arrelades al territori, sensibles als seus problemes, i que es preocupin per les necessitats de les persones que hi viuen. 

La fortalesa financera de la Catalunya central

Per la seva part, José Carlos Pla ha fet partícip l’alcalde, com a representant d’un dels tres territoris d’origen de l’actual Catalunya Caixa, de la fortalesa financera que presenta actualment l’entitat, amb un balanç sanejat, un elevat coeficient de solvència del 14,4% i una contrastada capacitat de generació de benefici. 

Catalunya Caixa, ha explicat, ha tancat el primer trimestre de 2014 amb 854.000 clients actius a la Direcció Territorial amb seu a Manresa. Durant els tres primers mesos de l’any, ha assolit una captació de 6.800 nous clients i un creixement de 90 milions d’euros en recursos estables de clients a través de les 253 oficines ubicades a la Catalunya central. 

Així mateix, el president de Catalunya Caixa ha destacat la importància de ser l'única entitat exclusivament dedicada a donar servei financer a Catalunya, així com el gran arrelament arreu del país i, molt especialment, a les comarques centrals, on hi ha la seu de la Direcció Territorial Catalunya Est, que representa un tercera part del negoci de l’entitat.

Documents relacionats

  • imagen