La Caminada nocturna Montserrat-Manresa i la Visita Ignasiana fan un ple absolut aquest cap de setmana

La nit de dissabte a diumenge 35 persones van resseguir l’últim tram del Camí Ignasià, que recorre una distància de 23,6 km, comentada per guies especialitzats que van posar veu al paisatge. La caminada, que des del dimecres ja tenia les places disponibles exhaurides, forma part dels actes de les Festa de Sant Ignasi.

imagen

Èxit de públic a la Caminada nocturna Montserrat-Manresa i a la Visita a la Manresa Ignasiana aquest cap de setmana. Ambdues activitats van fer un ple absolut exhaurint uns dies abans les places disponibles.

 

Dissabte 29 de juliol es va dur a terme la Caminada nocturna Montserrat-Manresa amb la participació d’un grup de 35 persones. La marxa va començar a les 7 de la tarda de la plaça del Monestir de Montserrat i va arribar a la Cova de Sant Ignasi de Manresa a les 2 de la nit del diumenge dia 30. Prèviament, tot el grup havia sortit en autocar des de la plaça de la Reforma de Manresa.

 

Organitzada per Dinamic Guies de Muntanya i Manresa Turisme, la caminada segueix el darrer tram del Camí Ignasià i recorre una distància de 23,6 km, amb un desnivell positiu de 479 m i un desnivell negatiu de 992 m, en la qual els  guies especialitzats posen veu al paisatge.

 

Els participants, equipats amb roba còmode, llums frontals i pals telescòpics, van gaudir del paisatge i de l’esport mentre es feia de nit, al mateix temps, van poder fruir d’avituallaments al centre cívic de Castellgalí i a l’Oller de Mas, on van fer un tast de productes locals i vi de l'Oller del Mas (DO Pla de Bages). 

 

La caminada, que va transcorre sense cap incidència, ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar, l’Ajuntament de Castellgalí i l’Oller del Mas, i forma part dels actes de les Festa de Sant Ignasi.

 

Visita Ignasiana

 

D’altra banda i també en el marc del programa de les Festes de Sant Ignasi, es va duu a terme una visita guiada especial a la Manresa Ignasiana. Amb motiu de la celebració, aquesta visita va ser gratuïta, prèvia inscripció a l’Oficina de Turisme o la web www.manresaturisme.cat

 

Amb les places disponibles exhaurides des del dia abans, un grup de 27 persones van fer un itinerari guiat pels llocs més emblemàtics de l’estada de Sant Ignasi a la ciutat el 1522, com la capella del Rapte, la Cova, Sant Ignasi Malalt o Sant Domènec, i van rebre les explicacions històriques i artístiques sobre el llegat ignasià a la capital del Bages

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen