Manresa estrena la sardana “La llum que portes dins” en el marc de la Festa Major i dins les accions de Manresa Cor de Catalunya

Amb el mateix títol que la cançó de Gossos estrenada fa un any, “La llum que portes dins” és la sardana que el compositor Joan Làzaro ha escrit per a Manresa i que es va estrenar ahir al vespre, al Passeig, interpretada per la Cobla Ciutat de Girona i ballada per primera vegada per la colla dintre el Bosc, i altres sardanistes i públic. La cobla La Principal de la Bisbal n’ha fet una gravació, per tal de poder-la reproduir en accions de Manresa Cor de Catalunya.

imagen

Manresa té dedicada des d’ahir una nova sardana, que porta per títol “La llum que portes dins”. El compositor manresà Joan Làzaro ha escrit la peça, i la ciutat la fa seva, com va fer fa un any amb el tema que va escriure Gossos i que es va estrenar juntament amb el vídeo promocional de la ciutat.

 

Ahir al vespre, en el marc de la Festa Major, es va fer la presentació de la sardana. Joan Làzaro, el seu compositor, va lliurar oficialment la partitura al regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, en un acte amb la presència també de la regidora de Projecció de Ciutat i Festes, Neus Comellas. Posteriorment, la Cobla Ciutat de Girona va interpretar per primera vegada la peça, i la van ballar sardanistes del grup Dintre el Bosc. Després s’hi van afegir les altres entitats sardanistes de la ciutat, el Foment de la Sardana de l’Agrupació Cultural del Bages i el grup sardanista Nova Crida (coorganitzadors de l’acte), i el públic s’hi va afegir.

 

El l’acte, el regidor Joan Calmet va recordar que la iniciativa d’encarregar la peça va en la línia d’anar fent accions per a tot tipus de públic de la campanya Manresa Cor de Catalunya. En la mateixa línia, a banda de la cançó de Gossos, també es va fer una adaptació electrònica de la peça, estrenada al festival Manrusiònica, o bé els infants de les escoles de Manresa en van ballar una Flash Mob, entre altres accions. De la mateixa manera, la sardana passa a ser de la ciutat de Manresa. La cobla La Principal de la Bisbal n’ha fet una gravació, i a partir d’ara se’n farà difusió dins les campanyes de promoció de Manresa, cor de Catalunya.

 

Joan Làzaro i Costa (Manresa, 1944), és compositor de sardanes i va ser capdanser del grup sardanista Dins el bosc. Ha escrit fins a un centenar de sardanes, que s’han recollit en diversos treballs discogràfics.

Documents relacionats

  • imagen