L’església del Gesù de Roma, que acull una exposició sobre Manresa, ha rebut 150.000 visites els darrers sis mesos

En aquesta església romana està enterrat Sant Ignasi de Loiola. L’exposició és una de les accions per donar conèixer i projectar la celebració dels 500 anys de l’arribada de Sant Ignasi a Manresa.


imagen

El passat mes de març, en el marc de les accions del projecte Manresa 2022, una delegació manresana va visitar Roma per presentar–lo. Un dels objectius era fer un pas endavant per tal de posicionar la Manresa ignasiana com a destinació turística, en el marc de l’oferta interior i de turisme religiós i internacional. Durant la visita es va presentar el projecte tant a delegacions de turisme de Catalunya a Itàlia, la Companyia de Jesus, així com al principal touroperador del sector, Opera Romana.

 

Una de les accions que es va dur a terme a la capital italiana va ser la instal·lació d’una exposició sobre Manresa a l’església del Gesù. Segons dades del rector, P.Vicenzo d’Adamo, SJ, des de la seva instal·lació han visitat aquesta església més de 150.000 persones. L’exposició sobre Manresa 2022 està situada en un espai preferent en el recorregut habitual dels visitants de l’església.

 

L’església del Gesù, construïda entre 1568 i 1584, va ser la primera església jesuïta que es va construir a Roma. En la actualitat és un dels exemples més destacats de l’art barroc romà, temple de referència dels jesuïtes i on està enterrat Sant Ignasi de Loiola, el fundador de la Companyia de Jesús.

 

Documents relacionats

  • imagen