Manresa inaugura el primer Festival de teatre de petit format

“A Pell” va començar ahir amb un espectacle inaugural de tres passis de producció pròpia. El festival es fa al carrer del Balç i durarà tot el mes de juliol, fins el diumenge 27.

imagen

El carrer del Balç va donar ahir el tret de sortida de la primera edició del Festival de teatre de petit format, "A pell", amb un espectacle inaugural. Van assistir-hi la regidora de Promoció econòmica, Comerç i Turisme, Sílvia Gratacós i 24 espectador repartits en dos passis.

Aquest primer espectacle va consistir en una obra de producció pròpia que, amb la implicació del públic i al llarg de tres espais escènics dins del Carrer del Balç, explicava una història d’amor. La primera escena al voltant de l'ascensor de vidre que dona accés al soterrani, donava peu a la coneixença i enamorament dels protagonistes; la segona parada es va fer al passadís que va de la recepció a la sala del pou. Per acabar, l’escenari principal, lloc on es faran la resta d’actuacions del festival, acollia el pica-pica familiar on es presentava la parella a la família de la noia i que va acabar amb un inesperat assassinat enmig dels espectadors, coberts amb un plàstic.

L’espectacle inaugural anirà lligat al de cloenda: no serà fins el dia 27 de juliol  que els assistents sabran el desenllaç d’aquesta primera part. Pel que fa a la va valoració dels assistents va ser molt positiva, i van destacar gratament el fet de ser partícips de l’escenari, una manera diferent de veure i viure el teatre.

Festival de teatre de petit format, “A Pell”.

El Festival de teatre de petit format és una iniciativa de l'entitat Entorn Produccions, en col·laboració amb JG Esdeveniments, l'empresa que gestiona el centre d'interpretació del Carrer del Balç, i amb l’Ajuntament de Manresa. Aquest és el primer any de vida del certamen, inaugurat ahir, i que acabarà el diumenge 27 de juliol.

Es tracta d’un nou concepte de teatre de petit format i a la fresca que vol promoure les propostes teatrals de nivell tant del Bages com de tot el territori que no tenen cabuda en teatres amb més aforament.

Les actuacions es faran de dimecres a diumenge. Els dimecres, dijous i diumenges serà el torn de les actuacions locals amb una sessió. Les de fora actuaran els divendres amb una sessió i els dissabtes amb dues. A més cada setmana es canviarà la cartellera de manera que al cap del mes hauran passat un total de 8 obres (més dues de producció pròpia) pel carrer del Balç, dues per setmana. De dimecres a diumenge les actuacions es faran a les 21 hores mentre que els dissabtes tindran dos passis, a les 20 i a les 22 hores.

El preu de l’entrada és de 12€ .


Programa de les obres:
• Dijous 3
Espectacle inaugural, a càrrec de la direcció artística del festival.

• Dissabte 5 i diumenge 6:
"1714 poemes i cançons". Amb Jordi Muixí i Pep Pladellorens al piano.

 • Dimecres 9, dijous 10 i diumenge 13:
"Estic viva". Amb Clara del Ruste, Anna Òrrit (flautes) i Enric Pinazo (clarinets).

• Divendres 11 i dissabte 12: "Ñaque o de piojos y actores". De José Sanchis Sinisterra, produïda per El Replà produccions.

• Dimecres 16, dijous 17 i divendres 18:
"Sara i Eleonora". Direcció d'Adrià Mas, amb Anna Bertran i Clara Molas.

 • Dissabte 19 i diumenge 20:
"La edad de la ciruela" d'Arístides Vargas. Dirigida per Roberto Urbina i interpretada per Elisabet Assens i Maripaz Correa.

• Dimecres 23 i dijous 24:
"Monòlegs de Txèkhov". A càrrec de Joan Cirera.

• Divendres 25 i dissabte 26:
"Posseïts" de Judit Saula.

• Diumenge 27:
Espectacle de cloenda, a càrrec de la direcció artística del festival. Un únic passi.

Documents relacionats

  • imagen