El recital sobre Màrius Torres "Un poeta líric", amb Emma Vilarasau i Jordi Bosch, dissabte al Tocats

L’espectacle, que tindrà lloc a l’Auditori de la Plana de l’Om a les 12 del migdia, tindrà l’acompanyament musical del Quartet Sound Boulevard i presentarà un recull de versos que va escriure Màrius Torres abans de morir al sanatori de Puig d’Òdena als 32 anys. 

imagen

El festival literari Tocats de Lletra ofereix tot una sèrie de propostes líriques i culturals durant el cap de setmana.

 

Demà, dissabte 21 d’octubre a les 12 del migdia, l’Auditori de la Plana de l’Om acollirà l’espectacle dedicat a Màrius Torres “Un poeta líric”, protagonitzat per l’actriu Emma Vilarasau i l’actor Jordi Bosch que recitaran un recull de versos del jove poeta català traspassat als 32 anys al sanatori de Puig d’Òdena l’any 1942.

 

Els versos aniran acompanyats de la música del Quartet Sound Boulevard amb Oriol Algueró i Sergi Claret (violins), Joaquim Badia (viola) i Manolo M. del Fresno (violoncel).

 

Bosch i Vilarasau, intèrprets de teatre, cinema i televisió, parella en la vida real, miltupremiats i arxiconeguts de l’escena catalana, han participat en múltiples obres teatrals i en sèries com “Nissaga de Poder”, “Crims” i “Estació d’enllaç”.

 

Emma Vilarasau va ser la protagonista del terrorífic film de Jaume Balagueró “Els Sense Nom” i va rebre el Premi Sant Jordi per la pel·lícula “Para que no me olbides”, de Patricia Ferreira. Per la seva banda Jordi Bosch ha actuat en films com “El perquè de tot plegat” de Ventura Pons pel qual va rebre el premi Butaca-95 i ha treballat amb directors com Montxo Armendáriz, Gerardo Vera i David Trueba, entre d’altres.

 

“Les darreres paraules” de Carme Riera

 

El mateix dissabte a les 7 de la tarda tindrà lloc a la Sala Gòtica de la Basílica de la Seu el muntatge “Les darreres paraules”, premi BBVA Sant Joan 2016, en el qual l’escriptora mallorquina Carme Riera i la periodista cultural Ernest Alós conversaran sobre l’obra guardonada.

 

Durant l’actuació, l’actor Mingo Ràfols llegirà alguns fragments de la novel·la, i la cantautora Marta Elka, acompanyada a la guitarra per Toni Pastor, interpretarà poemes i cançons mallorquins inspirats en els escenaris illencs de la novel·la.

 

Un espectacle patrocinat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i BBVA CX.


Darrera Fornada, els joves poetes

 

El dissabte a les 10 de la nit, novament el Forn Codina (c. Urgell, 39) es convertirà, durant una estona, en un espai de presentació de les novetats poètiques dels autors més novells: Albert Blaya, Helga Simon i Ariadna Torres, recitaran els seus versos acompanyats de la instrumentista i cantant Laia Escartín.

 

Vermut poètic

 

L’endemà diumenge l’acció comença a les 12.30 del matí a la plaça Serarols amb el vermut poètic “Fusterisme”, on Borja Penalba i Mireia Vives oferiran un concert-recital de tribut a Joan Fuster, l’any que es commemora el 25è aniversari de la seva mort.

 

Cinema “Paterson”, Jim Jarmusch

 

El mateix dia a les 6.30 de la tarda, l’Auditori de la Plana de l’Om projectarà el film “Paterson”, de Jim Jarmusch, que serà presentat pels poetes Gerard Cisneros i Ariadna Torres. El film narra set jornades de la vida de Paterson, un xofer de bus que viu a Paterson (Nova Jersei) i que gaudeix d’una vida tranquil·la i harmoniosa mentre observa l’anar i venir de la gent mentre condueix i aprofita la pausa de dinar per escriure poemes inspirats en la seva vida quotidiana.

 

El cicle Tocats de Lletra és organitzat per l’Ajuntament de Manresa i el Gremi de Llibreters de Catalunya, amb la col·laboració del PEN Català, Òmnium Cultural, llibreries, empreses i nombroses entitats locals. 

 

Documents relacionats

  • imagen