La mostra de vehicles elèctrics, principal novetat d’Ecoviure 2017

La fira torna aquest cap de setmana al Palau Firal amb les darreres novetats en medi ambient, ecologia i sostenibilitat


imagen

La fira Ecoviure torna aquest cap de setmana al Palau Firal de Manresa amb l’objectiu de posar a l’abast del ciutadà les darreres novetats en productes sostenibles. La fira, que en passades edicions ja ha fet una aposta important pel sector de la mobilitat sostenible, enguany fa un pas endavant amb la complicitat de 7 grans marques del sector de l’automoció que hi portaran els seus vehicles. Concretament, hi haurà la presència dels concessionaris Futurauto, que comercialitza Citröen;  Motor Catalunya amb Kia; Sarauto amb Peugeot; Sanfeliu Comercial amb Nissan; Autotransversal amb Renault i Sarsa Bages amb Audi i Volkswagen. Aquesta mostra del vehicle elèctric serà una de les principals novetats d’Ecoviure i, a més, oferirà als visitants de la fira la possibilitat de provar els vehicles exposats.

 

L'edició d'enguany del certamen ha estat presentada aquest migdia pel regidor de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; el president de la Cambra de Comerç i president del comitè executiu de Fira de Manresa Fundació Privada, Pere Casals; i Maria Massana, del Grup Automoció de Manresa.

 

Les energies renovables, el tèxtil sostenible, la bioconstrucció o l’alimentació ecològica són altres dels sector que tindran presència a la fira. Tots ells comptaran amb expositors especialitzats que mostraran els seus productes i que, en alguns casos, també organitzaran activitats paral·leles de divulgació entre els visitants, com tallers o xerrades. En el cas del sector de l’alimentació, es podran tastar diferents productes mitjançant l’ecotiquet, un tiquet que es posarà a la venda al preu de 5 euros i que donarà dret a diferents degustacions.

 

Conferència inaugural amb Francesc Mauri

 

La fira s’inaugurarà oficialment dissabte al migdia amb una conferència a càrrec de Francesc Mauri, que parlarà sobre accions que es poden dur a terme de manera individual per frenar el canvi climàtic. Durant l’acte inaugural també es lliurarà el premi al millor producte d’Ecoviure.

 

Durant tot el cap de setmana es podrà gaudir de tallers de manualitats amb productes reciclats, demostracions de cuina i diferents xerrades sobre temes diversos com la biomassa, les plantes aromàtiques, els sistemes naturals de depuració de l’aigua o els habitatges saludables, entre altres. Una de les conferències destacades serà la que parlarà sobre el futur del vehicle elèctric i que anirà a càrrec de l’especialista en el tema Robert Martín.

 

 

Divendres, trobada professional sobre la transició energètica

 

El Pacte Nacional per a la Transició Energèticaa Catalunya, que té per objectiu l’ús d’energies 100% renovables l’any 2050, serà el tema central del Fòrum Energia que se celebrarà durant el divendres al matí. El Fòrum Energia comptarà amb la participació de la directora de l’Institut Català de l’Energia, Assumpta Farran, que explicarà als assistents en què consisteix el Pacte Nacional per ala Transició Energètica. A més de Farran, participaran a la jornada altres membres de l’administració, així com representants d’empreses energètiques i consultors externs en temes energètics.

 

Ecoviure és la fira de referència en ecologia i sostenibilitat de la Catalunya Central. Estarà oberta al públic al Palau Firal dissabte 28 i diumenge 29 d’octubre de 10.30 del matí a 8.30 del vespre amb entrada gratuïta i servei de bus híbrid des del centre de Manresa.

 

Documents relacionats

  • imagen