Visita guiada al cementiri municipal aquest diumenge per conèixer el seu patrimoni històric i artístic

Fins demà al matí, els interessats encara es poden inscriure de forma online o presencial a la Oficina de Turisme. El punt de trobada per començar el recorregut serà a la Font de Neptú a les 11 del matí.

imagen

Amb motiu de la proximitat del dia de Tots Sants, aquest diumenge 29 d’octubre, es durà a terme la primera visita a “El patrimoni artístic del Cementiri Municipal” de Manresa.

 

Es tracta d’un recorregut històric i artístic, principalment per les seccions de Sant Maurici i de Santa Agnès i el seu patrimoni amb peces de Josep Llimona, les capelles d’Ignasi Oms i els panteons de manresans cèlebres de les primeres dècades del segle XX.

 

Els interessats tenen temps d’inscriure’s fins demà al matí de forma online clicant aquí, o bé, fins el mateix dissabte, 28 d’octubre a les 7 de la tarda, presencialment a l’Oficina de Turisme (Plaça Major, 10).

 

El recorregut començarà  a la Font de Neptú a les 11 del matí i s’arribarà al cementiri pel Pont Nou. Aquesta visita especial, que està organitzada per Manresa Turisme, es repetirà el diumenge 5 de novembre en les mateixes condicions.

 

A partir del recent estudi fet pels historiadors Raquel Valdenebro i David Olivares, recollit en un opuscle de l’Ajuntament de Manresa, es fa aquesta proposta que té per objectiu oferir una visió diferent del cementiri als seus visitants, destacant els indrets i els elements que el converteixen en un autèntic museu a l’aire lliure.

Documents relacionats

  • imagen