L’Ajuntament de Manresa aposta per l’esport inclusiu per a infants i joves amb pocs recursos econòmics

Fins al 10 de novembre es poden sol·licitar ajuts per facilitar la pràctica esportiva reglada dels joves sense prou recursos o amb risc d’exclusió social per fer front a les despeses de participació en equips de competició. 


imagen

Amb la voluntat de continuar fomentant l’esport inclusiu per a infants i joves de la ciutat i normalitzar la seva participació en els clubs,  la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Manresa manté oberta fins aquest divendres, 10 de novembre, la convocatòria de beques esportives d’ajut individual perquè joves amb pocs recursos econòmics i/o en risc social puguin fer front a les despeses de participació en equips de competició.


Els detalls d'aquesta convocatòria han estat presentats avui pel regidor d’Esports, Jordi Serracanta; i la Cap de Servei d’Ensenyament, Cultura i Esports de l’Ajuntament de Manresa, Silvia Saura.

 

Serracanta ha assegurat que “per primera vegada s’obre aquesta línia d’ajuts adreçada a garantir el dret de tots els infants i joves a la pràctica esportiva” i ha subratllat la importància de l’esport “com a eina de primer ordre d’inclusió social”. Ha volgut posar en valor la funció social que realitzen els clubs esportius de la nostra ciutat, que són els que saben “amb el seu treball diari quines són les necessitats dels seus esportistes”.

 

El regidor d’Esports ha recordat que, a banda d’aquest convocatòria d’ajuts, l’Ajuntament en els nous convenis signats s’estableixen condicions perquè els clubs bequin un 5% de les fitxes federatives als seus esportistes que no tenen prou recursos. Serracanta ha recordat però, que molts clubs ja feien prèviament aquest esforç de sensibilitat social.

 

 Ajudes per a joves de 4 a 17 anys

 

Silvia Saura ha informat que poden sol·licitar aquestes beques els esportistes d’edats compreses entre els 4 i els 17 anys, empadronats a Manresa, que hagin nascut entre els anys 2000 i 2012; i estiguin inscrits en una entitat esportiva sense ànim de lucre, club, associació esportiva escolar esportiva escolar o secció esportiva amb seu a Manresa i estar en possessió de la corresponent llicència esportiva, federativa o escolar.

 

La tècnica municipal que aquestes beques estan inspirades en la metodologia que es fa servir per atorgat ajuts d’Ensenyament com en el cas del material escolar. “Volem que sigui una eina rigorosa, justa, valorant la situació de les famílies, el més normalitzada possible, i que es pugui aplicar any rere any”.

 

 

Caldrà que els sol·licitants pertanyin a una unitat familiar de convivència que no superi la renda anual fixada en el tram D del barem establert en el sistema de tarifació social de l'Ajuntament de Manresa per a l'any 2017, o bé que hagin estat beneficiaris d'un ajut per material escolar i/o activitats de suports a la normalització educativa, o una beca menjador durant el curs escolar 2016/17.

 

Els imports d’ingressos del tram D són els següents: 12.384,75€ (1 persona); 16.100,18€ (2 persones); 19.815,61€  (3 persones); 23.531,04€  (4 persones); 27.246,47€  (5 persones); 30.961,90€  (6 persones); 34.677,33€  (7 persones o més).  

 

L’import total destinat a aquesta convocatòria global per a la temporada 2017-2018 té un import inicial de 9.568 euros, que podrà ser objecte d’ampliació segons les disponibilitats econòmiques de l’Ajuntament. Els ajuts es vehicularan a través de cada club, entitat o centre educatiu, de manera que les ajudes atorgades als beneficiaris es faran efectives als clubs esportius o centres, que actuaran com a entitats col·laboradores. En funció del nombre total de sol·licitants, es preveu un topall d’ajuda econòmica de 100 euros.

 

Per demanar aquest ajut caldrà omplir l’imprès de sol·licitud, amb les dades personals i el Llibre de família. Els impresos oficials estan a disposició dels interessats en els clubs esportius de Manresa, o a la Secciód’Esports de l’Ajuntament (Edifici Infants, Ctra. de Vic, 16, Manresa), i al següent enllaç del web municipal.

Documents relacionats

  • imagen