Manresa acull diumenge els Campionats de Catalunya de Gimnàstica, Hoquei i Handbol de Special Olympics

Gairebé uns 200 esportistes amb discapacitat intel·lectual de 22 entitats catalanes participaran a les proves que es disputaran a l’Espai Andreu Vivó i Tomàs del Complex Vell Congost (Gimnàstica);  Nou Congost (Handbol) i Pavelló del Pujolet (Hoquei i proves adaptades).   


imagen

Manresa acollirà aquest diumenge els Campionats de Catalunya en les modalitats de Gimnàstica, Hoquei i Handbol. Les proves estan organitzades  per la Federació ACELL– Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual i la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de Special Olympics Catalunya i compta amb el suport de les entitats i organitzacions manresanes que col·laboren amb aquest esdeveniment (Egiba,  Club Patí Manresa, Joviat i Ampans).

 

Els detalls d’aquestes proves esportives s’han presentat aquest migdia a l’Espai Andreu Vivó i Tomàs (sala de Gimnàstica del Complex Vell Congost), en un acte que ha comptat amb la presència del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; el gerent de la Federació ACELL, Àlex Angosto; i representants d’Egiba, Joviat i Ampans, respectivament. Han participat també en la presentació dues de les esportistes manresanes que hi competiran, Amaia Valentín i Tània Cordón.

 

Serracanta ha valorat de forma molt positiva la celebració d’aquesta nova competició aquest diumenge a les instal·lacions de la ciutat, el que mostra que Manresa “bull d’esport i torna a exercir de capital esportiva”, i en aquesta ocasió “ens fa una especial il·lusió rebre a esportistes amb discapacitat intel·lectual vinguts de tot Catalunya”. El regidor ha tingut paraules d'agraïment al treball de les entitats manresanes col·laboradores i voluntaris que faran possible aquesta competició.

 

Al seu torn, Àlex Angosto ha mostrat la satisfacció de presentar aquestes proves a Manresa per varies raons: “perquè Manresa és una ciutat molt esportiva, amb bones instal·lacions,  perquè el seu Ajuntament aposta per l’esport inclusiu; i pel suport d’entitats com Ampans i el club Egiba que són un exemple a seguir al país per treballar amb les persones discapacitades i per obrir les portes als seus esportistes”.

 

Finalment, les esportistes Amaia Valentin i Tània Cordón han esmentat les proves en què hi participaran i han animat a seguir la jornada en directe als diferents equipaments de la ciutat.

 

Gairebé 200 esportistes vinguts d’arreu de Catalunya

 

Aquests campionats aplegaran gairebé 200 esportistes catalans en representació de 22 entitats (8 de gimnàstica, 8 d’handbol i 6 d’hoquei). La competició de gimnàstica es disputarà a l’Espai Andreu Vivó i Tomàs del Complex Vell Congost; la d’Handbol al Nou Congost, i d’Hoquei i  proves adaptades al Pavelló Pujolet.

 

Amb l’acolliment d’aquesta nova prova esportiva, Manresa renova la seva aposta per fer de ciutat amfitriona i per posar a l’abast esportistes del territori les seves instal·lacions municipals i, alhora,  per continuar sent un referent en les polítiques de formació, promoció d’integració social de les persones amb discapacitat intel·lectual, a través en  aquest cas de l’esport com a gran eina d’inclusió social.

 

 

Calendari i lloc de les proves

 

 

  • XXIV Campionat de Catalunya d’Hoquei

Lloc: Pavelló Mpal. Pujolet

Horari:  10.00h-14.30h; i de 15.45.-17.15h.

A les 12.15h. hi haurà el lliurament de les Proves Adaptades a una esportista de El Vilar

 

L’hoquei interior és l’esport que es fomenta que està 100% adaptat per a les persones amb discapacitat intel·lectual. En aquest Campionat de Catalunya seran 60 els jugadors que hi participaran repartits en 6 equips: TEB, GSIS Barcanova de Barcelona, Sant Tomàs Parmo de Vic, Flor de Maig de Cerdanyola del Vallés, El Vilar Patí Malgrat i el Club Hoquei Ripollet, un nou club que s’incorpora.La Sebastiana Baeta, del Club del Vilar, serà l’esportista que realitzarà la prova adaptada.

 

 

  • XI Campionat de Catalunya d’Handbol

 Lloc: Pavelló Nou Congost

 Horari:  10.00h-13.00h; i de 15.00h-18.00h.

 

Els 8 equips que competiran diumenge, amb aproximadament 80 esportistes, estaran repartits en dos grups de competició. Grup 1:Acidh Hb (Barcelona), Dragons, Alfa Tegar Vilanova iLa Geltrúi Solc Negre (Ripoll). Grup 2: Teb (Barcelona), Solc Taronja (Tarragona), Bellissens (Reus) i Linces.

 

A les 18.30h, al Pavelló Nou Congost, tindrà lloc acte de lliurament de premis d’Hoquei i Handbol

 

 

  • XXIII Campionat de Catalunya de Gimnàstica

  Lloc: Espai Andreu Vivó i Tomàs (Complex Vell Congost)

  Horari:  10.00h-13.45h; i de 15.15h-18.00h.

  Hi haurà lliurament de premis a 11:15h /12:00h/16:35h/17:50h.

 

Una cinquantena d’esportistes seran els que participaran en les proves de gimnàstica artística i rítmica. Entre els clubs participants hi haurà l’amfitrió, el Club Egiba, i també l’Associació Voluntaris “La Caixa” Volcall de Lleida, Prodis de Terrassa, Associació Esportiva Catalònia de Ripollet, Fundació Finestrelles d’Esplugues de Llobregat, Club Esportiu Estel de Balaguer i l’Escola Esportiva ACELL de Barcelona.

 

 

Esport com a via de desenvolupament personal i d’integració social

 

Special Olympics Catalunya ila Federació ACELLsón dues entitats esportives, que tenen com a principal objectiu el foment de la pràctica de l’esport i d’altres activitats de lleure, per part de les persones amb discapacitat intel·lectual, com una via de desenvolupament personal i d’integració social.

 

Ambdues entitats treballen per a aconseguir fomentar la promoció de l’esport el lleure i la solidaritat entre les persones amb discapacitat intel·lectual, com una via de desenvolupament personal i d’ integració social; millorar les opinions, actituds i comportaments socials en relació a les persones amb discapacitat intel·lectual;  facilitar l’intercanvi de coneixement i la investigació en l’àmbit de l’activitat física adaptada. 

Documents relacionats

  • imagen