L’activitat "Mines contra mines" clou amb una pintada col·lectiva de mural per la pau

Més de 150 joves de diferents centres educatius de Manresa han  pintat  un mural per la Pau conduïts per un activista pels drets humans i la Fundació Pax.

imagen

Un mur situat a la cruïlla entre els carrers Font del Gat i Aragó, molt a prop de l’escola Bages, ha estat l’espai triat per realitzar una pintada col·lectiva d’un mural per la pau, una iniciativa amb la qual clou l’activitat “Mines contra mines”.

 

Aquesta activitat, que forma part del programa d’actes dela Setmanadels Drets dels Infants i del Pla de Sensibilització, està organitzada de forma conjunta per l’Ajuntament de Manresa,la Fundació Paxi l’Obra Social deLa Caixa, amb el suport dela Diputacióde Barcelona.

 

La pintada col·lectiva d’avui ha comptat amb la presència “in situ” de la regidora d’Acció Social i Cooperació de l’Ajuntament de Manresa, Àngels Santolària; del director d’Institucions de CaixaBank ala CatalunyaCentral, Antoni Noguera; el president de la Fundació Pax; Manel Valls; alumnes participants (de l’Institut Lluís de Peguera, i de les escoles Ave Maria i Joviat); i del pintor i artista saharaui Moulud Yeslem.

 

Treball de sensibilització contra les mines antipersona

 

Aquesta acció artística és la finalització d’una activitat educativa per conèixer la dura realitat de les mines antipersona i les conseqüències en les societats que pateixen aquesta problemàtica. Aquest treball de sensibilització es va iniciar a la plana de l’Om, on estudiants de 3r i 4t d’ESO de les escoles Ave Maria, Joviat i IES Lluís de Peguera van realitzar dibuixos que defineixen la seva aposta perla Pau.

 

A partir de les seves propostes, l’artista i activista pels drets humans Moulud Yeslem ha realitzat una composició que els nois i noies han omplert de color.

 

La finalitat de l’activitat és deixar un testimoni a Manresa sobre la importància de construir societats en pau i reflexionar sobre el paper que té el negoci de l’armament en les causes dels conflictes.

 

Els 150 nois i noies han pintat el mural en dos torns de 75 persones. Mentrestant un grup hi treballava al mural, l’altre grup es desplaçava al parc del Puigterrà per a fer un joc de rol de sensibilització sobre el tema de les mines antipersona.

Documents relacionats

  • imagen