Unes 270 persones visiten l’exposició de "Pessebres del món" al Carrer del Balç aquest cap de setmana

Els visitants van poder gaudir d’una mostra amb més de 200 peces de diferents dimensions i materials de països com la Xina, Japó, Vietnam, Perú, etc. La mostra es prorrogarà fins al diumenge 24 de desembre en l’horari habitual del Centre d’Interpretació.

imagen

Èxit de públic a l’exposició “Pessebres del món” al carrer del Balç, que va comptar amb 271 visitants aquest cap de setmana. 120 persones el dissabte i 151 l’endemà, diumenge, van poder fruir de les més de 200 figures vingudes dels 5 continents.

 

Per aquest motiu s’ha decidit prorrogar l’exposició fins al diumenge 24 de desembre en l’horari habitual del Centre d’Interpretació del carrer del Balç: de dimarts a diumenge de 10 a 14 h i el dissabte a la tarda de 17 a 20 h.

 

La mostra explica com s’interpreta i es representa l’escena del Naixement a diferents països. I s’hi poden veure peces tan petites com un naixement de Japó de la mida d'un gra d'arròs, i el més gran que mesura entre 40 i 50 cm. Les figures fetes de diferents materials, formats i composicions  mostren l'originalitat i la personalitat de països tan diversos com Perú, Brasil, Mèxic, Estats Units, Egipte, Xina, Israel, Alemanya o Islàndia entre d'altres.

 

Aquesta col·lecció, és fruit de l'esperit col·leccionista de la família Guardiola-Tobella que durant molts anys ha recopilat pessebres en els seus viatges, esdevenint a dia d'avui en un autèntic tresor. 

 

Per millorar l'experiència, els visitants van rebre un obsequi commemoratiu. Un imant que representa la Sagrada Família i que reprodueix  l'esmalt original de Maria Noguera i Puig (1906-2002), de la coveta del Santuari de la Santa Cova de Sant Ignasi de Manresa. 

 

Durant to el cap de setmana els ciutadans van poder gaudir, també, de la Fira de Santa Llúcia que va poblar la plaça Major de Manresa de paradets omplint la ciutat de l’ambient nadalenc i festiu típic d’aquestes dates.

Documents relacionats

  • imagen