Es materialitza l’acord entre Manresa i la premsa italiana per promocionar la ciutat de Sant Ignasi

Durant la visita a Roma el mes de març passat  d’una delegació de l’Ajuntament de Manresa i l’Agència Catalana de Turisme es van establir contactes amb mitjans de comunicació italians i es va acordar que aquests durien a terme una sèrie de visites a la capital del  Bages, la primera de les quals ha estat la del periodista Francesco Ognibene del diari italià L’avenire.

imagen

El passat mes de març una delegació de persones de l’Ajuntament de Manresa i de l’Agència Catalana de Turisme van visitar Roma per promocionar el projecte ignasià. En aquella torbada es va establir un acord amb la premsa italiana en virtut del qual diferents mitjans de comunicació visitarien la ciutat i la donarien a conèixer.

 

Fruit de l’acord esmentat, el periodista Francesco Ognibene del diari italià L’avenire ha visitat la ciutat per descobrir la Manresa que va acollir Sant Ignasi de Loiola i la importància que va tenir la seva estada per a la creació de la Companyia de Jesús. Aquesta visita ha estat la primera d’un total de cinc  ja previstes pel 2018.

 

El periodista va allotjar-se a la Casa d’Exercicis de la Cova les nits de divendres i dissabte. El dissabte, una guia de l’equip de Manresa Turisme de parla italiana el va acompanyar a conèixer la Basílica de la Seu, el carrer del Balç, el Pou de la Gallina, la Plaça Major, on hi havia la Fira de Santa Llúcia, Sant Ignasi Malalt, l’Espai Manresa 1522 i la zona modernista de la ciutat.

 

A la tarda, van visitar en profunditat la Cova de Sant Ignasi acompanyats per la comunitat de jesuïtes del santuari. Finalment, diumenge van anar al Monestir de Montserrat.

 

A la meitat del recorregut, l’Alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el regidor de Turisme, Joan Calmet, van rebre al periodista per tal d’explicar-li el projecte Manresa 2022. Ognibene va mostrar, al llarg de tota la jornada, el seu interès per la ciutat, pel Camí Ignasià i pel seu projecte turístic i va agrair la bona acollida rebuda. 

Documents relacionats

  • imagen