Obert el termini per demanar subvencions per a projectes de Cooperació internacional

Fins el dia 31 de juliol es podran sol·licitar ajuts en dues categories: Projectes de Cooperació, i Accions de suport al sud; la primera té una dotació màxima de 31.000 euros i la segona de 4.000 euros.

El Ple de l’Ajuntament de Manresa va aprovar, en sessió del dia 19 de juny, les Bases reguladores especifiques de l’atorgament de subvencions de l’Àrea de Serveis a les Persones que comprèn els ajuts destinats, a projectes de Cooperació; a projectes i activitats de difusió de la Cultura; al programa d’Esports; i a activitats per enfortir el teixit social i la participació als barris.

Dos línies d’ajuts en Cooperació Internacional

Fins el dia 31 de juliol, estarà obert el termini per presentar la sol·licitud en l’apartat de Cooperació internacional pel desenvolupament en el qual s’atorgaran ajuts en dues categories: a Projectes de Cooperació, amb una dotació màxima de 31.000 euros; i a Accions de suport al sud, fins un màxim de 4.000 euros.

En la primera categoria, la de Cooperació al Desenvolupament, té la finalitat de contribuir a l'enfortiment del capital humà i social al sud, així com millorar el coneixement de la ciutadania manresana en temàtiques de relacions internacionals. Per aquest motiu els projectes han de tenir com a principal objectiu promoure la cohesió social, el treball en xarxa i l’accés de les persones als drets fonamentals.

Pel que fa a la segona categoria, les Accions de suport al sud, té com objectiu acompanyar les entitats que es volen iniciar en realitzar projectes de cooperació al desenvolupament, en la formació i adquisició d’experiència a traves d'accions de suport al sud, de manera que en un futur pugin portar a terme treballs pròpiament de cooperació al desenvolupament i accedir a les convocatòries de subvencions de projectes amb una estratègia de desenvolupament

Només poden acollir-se a aquesta línia d’ajuts les entitats que faci almenys un any que estan inscrites al Registre Municipal d'Entitats Ciutadanes de Manresa i que puguin acreditar experiència i/o formació en temàtiques de Cooperació Internacional. En les Accions de suport el sud no és necessari acreditar experiència.

Són treballs subvencionables, amb la condicionalitat de cada categoria convocada, aquells dirigits a països empobrits, en conflicte, i/o que tinguin un desenvolupament humà més baix; que s’adrecin a col·lectius desfavorits (dones, infants, joves i refugiats). També aquells que impliquin directament a membres d'entitats de Manresa, i els que es facin en països amb els quals Manresa te vincles migratoris, entre d’altres.

El termini de presentació de sol3licituds per optar a les subvencions de Cultura, Esports i Barris és del 28 de juliol al 15 de setembre.

Mes informació a la web de l’Ajuntament de Manresa: http://manresa.cat/web/article/4625-esports-cultura-cooperacio-i-barris

Ajuts a les activitats de les associacions de comerciants

Per altra banda, en el ple d’ahir, dijous 17 de juliol, es van aprovar les bases reguladores per a la concessió d’ajuts a les associacions de comerciants. Aquesta convocatòria té l’objectiu de potenciar l’associacionisme i la cooperació entre empreses individuals que operen en un mateix àmbit mitjançant el suport econòmic a les activitats i serveis que s’hi desenvolupen.

La dotació total que s’hi destina és d’11.000 euros i el termini de presentació de sol·licituds, que s’obrirà un cop transcorreguts els terminis legals establerts, es tancarà el dia 30 de setembre.