L'Ajuntament obre dilluns el termini per demanar subvencions de Cultura, Esports i Barris

Fins al 15 de setembre es podran sol·licitar ajuts per a projectes i activitats de recerca i difusió culturals, així com de promoció de l’esport mitjançant accions educatives, competitives i de lleure. En l’apartat de Barris les subvencions han d’anar adreçades a programes o activitats per a l'enfortiment del teixit social i la participació als barris.

Aquest dilluns, 28 de juliol, l'Ajuntament de Manresa obre el termini per demanar subvencions en l’àmbit de la Cultura, els Esports i els Barris. Els interessats poden presentar les seves sol·licituds fins el dia 15 de setembre.

La línia d’ajuts en l’apartat de Cultura, que compta amb una dotació total de 19.120 euros, abasta projectes i activitats de difusió de les arts escèniques, musicals, les arts plàstiques i visuals, la cultura popular i festiva, i la difusió i recerca patrimonial.

En el programa d’Esports l’objectiu és impulsar la pràctica esportiva en els àmbits de la competició, l’educació i el lleure, ja sigui en relació a l’organització de proves com participant en les mateixes. Amb aquesta finalitat s’hi destina un total de 30.000 euros.

Així, són subvenc ionables les activitats de promoció esportiva portades a terme durant la temporada esportiva 2013-14 o durant l'any 2014, per clubs, associacions esportives i entitats ciutadanes no vinculades a l'àmbit escolar sense ànim de lucre, fundacions i federacions esportives i/o els seus respectius col·legis arbitrals.

Pel que fa a Barris la dotació és d’un total de 20.289 euros, i va destinada a programes o activitats per a l'enfortiment del teixit social i la participació als barris.

El Ple de l’Ajuntament de Manresa va aprovar, en sessió del dia 19 de juny, les Bases reguladores especifiques de l’atorgament de subvencions de l’Àrea de Serveis a les Persones i de Ciutadania, Barris i Serveis Urbans per a l’any 2014, mitjançant procediment en règim de concurrència competitiva.

La convocatòria també comprèn, a m&e acute;s de la línia d’ajuts a la Cultura, Esports i Barris; el programa de Cooperació internacional, el termini el qual es va obrir el dia 16 de juliol i s’acaba el 31 d’aquest mes

Requisits comuns

Els requisits comuns per optar a la concessió d’ajuts en els tres apartats és que les entitats que s’hi presentin estiguin ubicades en àrees de la ciutat en què hi ha una absència total o més limitada d'activitats socials i comunitàries; i també que s’adrecin als segments de població de renda més baixa. A més a més, s’ha de comptar amb un nombre significatiu de treball voluntari i que les persones associades i col·laboradors aportin donatius en espècies.

Presentació de sol·licituds

La sol·licitud per concórrer a aquesta convocatòria es farà mitjançant imprès que es facilitarà a les dependències municipals i a la web municipal: http://manresa.cat

La documentació es presentarà a l'oficina d’atenció al ciutadà (OAC), Plaça Major, 1, en horari: de dilluns a divendres de 9 del mati a les 6 de la tarda i divendres de les 9 a les 3 del migdia; o en qualsevol altre registre descentralitzat de l'Ajuntament en horari d’atenció que és de les 9 del matí a les 2 del migdia.