Dimarts s’amplia l’àmbit d’obres d'urbanització del carrer Vidal i Barraquer i es talla el carrer Viladordis en sentit ascendent

Durant l’actuació, que té una durada de tres mesos, es tallarà l’accés del carrer Vidal i Barraquer des de la Via Sant Ignasi, de manera que el carrer Vidal i Barraquer serà en sentit únic de circulació de carrer Viladordis a Via Sant Ignasi (sense estacionament). El carrer Viladordis serà de sentit de circulació descendent des d’Av. Francesc Macià al  Vidal I Barraquer.

imagen

Dimarts vinent, 27 de març,  les obres d’urbanització del carrer Vidal i Barraquer i d’un tram de de la via Sant Ignasi ampliaran el seu àmbit de treball per tal d’executar adequadament la totalitat de la primera fase.  Aquesta actuació, conjuntament amb els treballs que arrenquen dilluns a la Baixada dels Drets, s'emmarca en el projecte global dels espais públics a l'entorn del Museu Comarca fruit del conveni signat entre el consistori i Criteria Caixa.

 

Els detalls d’aquesta actuació i les afectacions que se’n deriven han estat presentats avui “in situ” pel regidor d'Urbanisme i Llicències de l’Ajuntament de Manresa, Marc Aloy; i el regidor de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis, Jordi Serracanta.

 

Marc Aloy ha recordat que les obres al carrer Vidal i Barraquer es van iniciar a principis de gener. Fins a dia d’avui s’ha estat treballant en l’àmbit d’ampliació del carrer, l'espai que anteriorment hi havia entre el mur de les piscines municipals i la façana de l'equipament, un espai que era utilitzat com a aparcament de la piscina i que passarà a integrar-se com a espai públic.

 

En aquest sentit, s’han fet els enderrocs del recinte de les piscines i de part del seu aparcament. També s’ha realitzat l’excavació general d’aquesta nova part del carrer i s’ha estat treballant en el desplaçament de diferents línies de serveis existents, bàsicament de la xarxa elèctrica. En aquests moments s’està treballant en l’execució dels fonaments del nou muret de tancament de les piscines.

 

El regidor d’Urbanisme i Llicències ha explicat que des del dia 27 de març fins a finals d’abril es treballarà per executar de manera completa  la vorera i la calçada més properes a les Piscines Municipals. A finals d’abril, quan aquesta meitat del carrer estigui acabada i entri en funcionament,  es preveu començar els treballs de l’altra meitat del carrer, la que correspon al carrer existent i més propera al Museu Comarcal.

 

Les obres al carrer Vidal i Barraquer es preveu que es puguin acabar cap a finals del mes de juny. Aleshores s'iniciarà la urbanització del tram de la via Sant Ignasi comprès entre la Baixada dels Drets i al carrer Vidal i Barraquer.

 

Afectacions al trànsit i al transport públic


Jordi Serracanta ha afirmat que aquesta nova  fase de treballs provocarà diverses afectacions “importants” de trànsit a l’entorn del nucli de les obres així com també en el recorregut habitual del bus urbà. El regidor ha manifestat que els treballs suposaran "una millora per aquest entorn, però abans caldrà tenir paciència perquè seran inevitables les conseqüències” i ha afegit que “els conductors hauran de buscar recorreguts alternatius”.

 

A partir de dimarts es tallarà l’accés del carrer Vidal i Barraquer des de la via Sant Ignasi, de manera que el carrer Vidal i Barraquer serà en sentit únic de circulació de carrer Viladordis a Via Sant Ignasi (sense estacionament).

 

Serracanta ha explicat que el carrer Viladordis serà de sentit de circulació descendent des de l’avinguda Francesc Macià al carrer Vidal I Barraquer. Es mantindrà doble sentit de circulació entre l’accés principal de les Piscines Municipals  a Av. Francesc Macià per tal que els veïns (que no quedin afectats per la implantació de l’obra) mantinguin els seus itineraris habituals.

 

També es modificarà el costat d’estacionament del carrer Viladordis, tram entre els números 22 i 44, de manera que s’estacionarà en el costat de les Piscines Municipals. Així mateix es traslladarà al cantó d’estacionament (Piscines Municipals) la parada d’autobusos de carrer Vidal i Barraquer i les àrees de residus de carrer Viladordis.  La zona de càrrega i descàrrega es traslladarà e la  Via Sant Ignasi, 45,  al número 44.

 

El servei de transport públic urbà Bus Manresa  es veurà afectat en la Línia 4 Font – Valldaura, de manera que quan circuli per ctra. de Vic continuarà en direcció plaça Bonavista, Ctra. Pont de Vilomara, Av. Francesc Macià i carrer Viladordis on recuperarà el recorregut habitual. Parades anul·lades: CAP Barri Antic i Piscines Municipals. Parada habilitada: CAP Foneria.

 

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen