Es posa en marxa “Vespres modernistes”, una nova proposta turística per recordar la Manresa de principis del segle XX

La proposta permetrà entrar a La Buresa i  la Casa Lluvià, veure un automòbil d’època, vestits modernistes,  vuere com es fabrica un mosaic hidràulic i acabar amb una copa a la terrassa de l’Hotelet.

imagen

Manresa Turisme, gestionat per La Fundació Turisme i Fires de Manresa, engega una nova proposta turística: els Vespres modernistes. Es tracta d’una nova iniciativa cultural que oferirà als visitants la possibilitat de fer una viatge a la Manresa de principis del segle XX, per conèixer els principals edificis modernistes de la ciutat, com la Buresa o la Casa Lluvià, així com també els automòbils, la indumentària o com es fa el mosaic hidràulic de l’època modernista. La visita es clou amb una copa a la terrassa de l’Hotelet – Casa Padró (1914).

 

Els detalls d’aquesta nova iniciativa turística que ofereix la ciutat ha estat presentada avui pel tinent d’alcalde i regidor de Turisme, Habitatge i Barris, Joan Calmet; el gerent de la Fundació Turisme i Fires de Manresa, Albert Tulleuda; i la representant de l’establiment l’Hotelet, Montse Ros. Hi ha assistit a aquesta presentació altres representants d’empreses i entitats col·laboradores.

 

Joan Calmet ha manifestat la seva satisfacció per “aquesta nova proposta turística, molt interessant, estimulant i engrescadora, que és possible gràcies a l’empenta de la gent de Manresa Turisme i el gran suport i la complicitat d’empreses i col·laboradors que ens fan costat”. Per al regidor “el projecte Manresa 2022 és molt important i treballem de valent amb aquest objectiu, però la Manresa ignasiana no ho és tot, tenim també una oferta extraordinària com és l’Anella Verda o un pòsit modernista de primer nivell que volem impulsar molt més”. Finalment, Calmet ha subratllat que el Turisme de Manresa “és una aposta estratègica de ciutat que ens la creiem i en poc temps en veurem els fruïts”.

 

El modernisme de Manresa , actiu turístic de primer nivell


Al seu torn, Albert Tulleuda ha anat detallant les característiques de la nova turística “que intuïm que funcionarà perquè ja, abans de la seva presentació, tenim reserves per realitzar-la”. Per la gerent de la Fundació Turisme i Fires de Manresa “el patrimoni modernista de la ciutat és un actiu turístic de primer nivell” i “volem que sigui no només una visita guiada sinó que sigui un autèntica experiència”. Per a Tulleuda “de moment hem programat quatre sessions, però si funciona com esperem en tindrà continuïtat”.

 

L’activitat compta amb el suport de nombrosos col·laboradors: L’Hotelet – Casa Padró, on acaba la visita i que ofereix la consumició al final de la visita; el Grup Santasusana, que permet la visita a l’interior de la Buresa; el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya Delegació Bages – Berguedà, que permet l’entrada a la Casa Lluvià; el  Clàssic Motor Club Bages, que portarà un vehicle clàssic a la Plaça Sant Domènec;  Mosaics Martí, els quals faran una demostració de com es produeix el mosaic hidràulic; i el Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa, que cedirà reproduccions de vestits d’època modernista.

 

Vespres modernistes es programarà el primer divendres dels mesos d’abril, maig, juny i juliol, concretament, el 6 d’abril, el 4 de maig, l’1 de juny i el 6 de juliol. L’horari de sortida són les 7 de la tarda, des de l’Oficina de Turisme de Manresa, on s’iniciarà el recorregut que acabarà a l’Hotelet–Casa Padró. El preu de l’activitat són 10€, on s’inclouen la visita guiada i la consumició a l’Hotelet. Les places són limitades, només 25 persones per sessió.

 

Per tal d’incentivar l’estada a la ciutat, la proposta també pot adquirir-se en format paquet turístic, operat per l’agència de viatges Bages Terra de Vins.

 

L’any 2017, Manresa Turisme ja va dur a terme dues accions per posar en valor el patrimoni modernista de la ciutat, amb l’edició d’un fulletó sobre la ruta modernista i amb la programació de dues visites guiades, que van tenir un gran èxit de públic. Amb aquesta acció es fa un pas endavant en la difusió d’aquest patrimoni alhora que es crea un producte turístic i cultural diferenciador.  

Documents relacionats

  • imagen