L'Ajuntament de Manresa repararà aquest mes d'agost el fals sostre del vestíbul del teatre Conservatori

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manresa, Ramon Bacardit, ha informat que no hi ha danys estructurals a l’edifici i que l’esfondrament ha estat causat per l’envelliment dels materials del fals sostre el qual serà substituït per elements més moderns i lleugers.

imagen

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manresa, Ramon Bacardit, ha anunciat que aquest mes d’agost es repararà el fals sostre del vestíbul del teatre Conservatori que es va esfondrar ahir a la tarda. El regidor, que ha inspeccionat aquest matí aquest espai de l’edifici acompanyat per l’arquitecte municipal Ramon Nieto, ha manifestat que l’esfondrament ha estat motivat per l’envelliment dels materials del fals sostre però que no hi havia danys estructurals a l’edifici.

Bacardit ha assegurat que, aprofitant que el teatre no té activitat fins el 29 d’agost, durant les primeres setmanes es repararà la part esfondrada i es valorarà l’estat de les altres dues parts del sostre vestíbul que són fetes dels mateixa material i “que segurament caldrà substituir-les també”.

Per al seva part, l’arquitecte Ramon Nieto ha explicat que “s’han esfondrat uns 40 metres quadrats d'un fals sostre de guix i canyís molt envellit i en força mal estat i que caldrà que aquest sigui substituït amb materials com les plaques de guix laminat que és molt més lleuger”.

El regidor Bacardit ha assegurat que “afortunadament en el moment dels fets no hi havia persones al vestíbul, però cal actuar de seguida per evitar ensurts com aquest”. Assegura el regidor que “la realitat és molt tossuda; i que tal i com hem anat explicant, aquest edifici té mancances importants que requereixen d’actuacions importants de manteniment i conservació”.

L’esfondrament es va produir ahir a la tarda

El fals sostre, d’uns 40 metres quadrats, va cedir ahir sobre dos quarts de 8 del vespre, sense que es produïssin afectacions a persones ni altres estances de l’edifici del teatre. A conseqüència de la caiguda de part de la runa provinent del sostre, es va trencar un vidre de la porta principal del teatre.

Fins el lloc es van desplaçar efectius de la Policia Local, un responsable del cos de Bombers i la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez. Com a conseqüència dels fets no hi va haver cap afectació viària ni de vianants, ni de cap altra persona, ja que quan van succeir els fets, la part destinada al teatre es trobava tancada al públic.

Documents relacionats

  • imagen