La Casa d’Oficis del projecte ‘Treball als Barris - Dinamo XII’ inicia les obres a l’edifici de l’Anònima

Es duran a terme treballs d’adequació dels accessos principals de les dues naus, es remodelaran els lavabos existents, es faran repassos de guix i pintura als paraments de l’entrada principal, inclosa la porta d’entrada, així com la instal·lació elèctrica per il·luminar els accessos a la xemeneia per la planta soterrani.

imagen

Aquest mes d’abril, els alumnes de la Casa d’Oficis del Dinamo, que és un programa de Formació i Treball que té per objectiu la millora de l’ocupabilitat de 8 joves menors de 25 anys residents al Nucli Antic de Manresa, en situació d’atur, i amb un nivell de formació igual o superior a la ESO, han iniciat les obres d’adequació a l’edifici de l’Anònima.

 

Amb aquestes actuacions, el que es pretén és adequar els accessos principals de les dues naus, remodelar els lavabos existents, fer repassos de guix i pintura als paraments de l’entrada principal, inclosa la porta d’entrada, així com la instal·lació elèctrica per il·luminar els accessos a la xemeneia per la planta soterrani.

 

Així, es realitzaran tasques de paleta en general, com enderrocs, revestiments verticals i horitzontals, col·locació de paviments i aparells sanitaris, reparació de graons i execució d’una petita rampa d’accés.

 

Després de tres mesos de formació bàsicament teòrica en construcció, formació compensatòria i habilitats socials, els alumnes ja s’han desplaçat a l’emblemàtic edifici municipal -obra de l’arquitecte l'Ignasi Oms i Ponsa (1984), referent principal del Modernisme a la ciutat-, conegut popularment com l'Anònima o també edifici el Segre, ja que la CAME (Companyia Anònima Manresana d'Electricitat) va quedar absorbida per les Forces elèctriques del Segre.

 

La Casa d’Oficis

 

La Casa d’Oficis es va iniciar el 30 de desembre, té una durada d’un any i combina formació en construcció (gener-juny) amb la contractació posterior dels joves (juliol-desembre).

 

Després dels bons resultats assolits l’any anterior en la rehabilitació de la Fàbrica de l’Aranya, aquest any l’Ajuntament de Manresa ha decidit impulsar una nova Casa d’Oficis en el marc del Projecte de Treball als Barris (DINAMO).

 

Així doncs, la Casa d’Oficis del Projecte DINAMO respon a un doble objectiu: millorar les possibilitats de trobar feina o el retorn al sistema educatiu d’un grup de joves del barri i, alhora, que aquests joves treballin pel propi barri rehabilitant-hi un equipament en desús, en aquest cas l’Anònima.

 

El Projecte de Treball als Barris està subvencionat pel SOC, el Ministerio de Empleo i el gestiona el Centre d’Iniciatives per l’Ocupació de l’Ajuntament de Manresa.

Documents relacionats

  • imagen