Aquest divendres es farà una acció de neteja de residus a l’entorn del riu Cardener amb joves voluntaris

L’acció s’emmarca en l’European Clean Up Day, una operació de neteja a nivell europeu per conscienciar sobre la gran quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura. Aquesta acció, oberta a tota la ciutadania, comptarà amb la participació de les entitats Joves del Nucli Antic (JNA), Ludoteca Ludugurus i del centre obert Casal-Ot.


imagen

Aquest divendres, 11 de maig,  a partir de les 17.15h es farà una acció de neteja de residus a l’entorn del Cardener, a la zona del parc Vidal. La jornada, organitzada per la regidoria d’Entorn Natural de l’Ajuntament de Manresa, compta amb la col·laboració de joves que participen en diversos programes d’inclusió de l’Ajuntament , com Joves del Nucli Antic (JNA), Ludoteca Ludugurus i el Casal-Ot i centre Obert Casal-Ot. L’acte és obert a la participació de tothom que ho vulgui, i poden inscriure’s a l’adreça anellaverda@anellaverdamanresa.cat.

 

L’esdeveniment, comú a tot Europa el cap de setmana de l’11 al 13 de maig, és una acció per sensibilitzar el públic en temes de protecció del medi ambient, i més concretament, sobre els problemes dels residus. A través de l’organització d’una operació de neteja d’un espai natural que hagi estat contaminat amb l’abocament de residus, es mobilitza la ciutadania i se la informa dels avantatges de la prevenció de residus. L’acció de neteja es completarà amb una xerrada divulgativa sobre els ocells presents a l’Anella Verda i la construcció de caixes niu.

 

La zona que es planteja netejar, a sota el Parc Vidal, va ser arranjada fa just un mes a través del projecte participatiu de “Recuperació de la llera del Riu Cardener”, presentat per la fundació Rosa Oriol, que va ser un dels guanyadors dels pressupostos participatius 2017.

 

Cal recordar que al llarg d’aquest 2018 s’han fet diverses accions de millora de l’entorn del riu Cardener a través de l’acció del voluntariat, tasques que s’emmarquen en el projecte d’educació ambiental “Mulla’t pel Cardener”.

 

Entitats participants


Joves del Nucli Antic (JNA) és un projecte d’educació en medi obert, dirigides a aconseguir la inclusió social dels infants i joves d’entre 12 i 16 anys i millorar la convivència entre aquests i la comunitat. JNA duu a terme la seva activitat al Pati de l’edifici dels Infants de dilluns a divendres a les tardes fora de l’horari escolar. Quan hi ha vacances escolars, JNA intensifica les seves activitats aprofitant que els infants i els joves tenen més temps lliure, a través d’activitats esportives, torneigs, sortides, tallers, excursions. És un programa gestionat per Creu Roja i finançat per l’Ajuntament de Manresa.

 

La Ludoteca Ludugurus és un espai obert a tots els infants de 5 a 14 anys. L’objectiu és garantir el dret de l’infant i del jove al joc, col·laborant així en el seu desenvolupament integral, per això, la ludoteca està dotada d’un fons organitzat de jocs  i joguines i altres elements lúdics. L'activitat diària consisteix en el desenvolupament del joc lliure i dirigit. També durant els dimecres es duu a terme l'espai de joc familiar on es pretén reforçar l'atenció dels familiars cap als infants. Esdevenint un espai on els familiars dels infants de Manresa podran gaudir d'una estona en família jugant amb els diferents jocs i joguines que trobem a la Ludoteca amb el suport de les educadores.

 

El centre obert Casal-Ot, en conveni amb el Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Manresa, acull cada dia 20 nens i nenes en situació de risc social, realitzant una tasca educativa a través de diferents activitats: Treball quotidià, celebració de festes populars, activitats extraescolars, sortides de cap de setmana, activitats d’estiu, entre d’altres, que duen a terme les educadores del centre juntament amb voluntariat de Creu Roja.

 

 

Documents relacionats

  • imagen