L'Ajuntament de Manresa anuncia un conjunt d'actuacions per millorar l'entorn de l'Hospital de Sant Joan de Déu

Després que les obres d’ampliació de l’hospital arriben a la fase final, les actuacions programades consistiran en la millora de la mobilitat i seguretat viària que inclourà la millora de ferms, d’itineraris per a vianants, d’estacionament i circulació i transport públic.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha anunciat avui la posada en marxa d’un conjunt d’actuacions previstes per a millora l’entorn de l’Hospital de Sant Joan de Déu, després que les obres d’ampliació del centre hagin entrat en la seva fase final. Les actuacions que es duran a terme, comptant amb la col·laboració de la Fundació Althaia, tenen l’objectiu de millorar la seguretat viària i la mobilitat global de l’espai públic afavorint els itineraris de vianants amb l’ampliació de voreres i la instal·lació de nous passos de vianants i elements reductors de velocitats.

L’actuació preveu també la millora de l’ús del transport públic (nova parada de bus i de taxis a l’avinguda de Sant Joan de Déu) i la millora de les condicions perquè els desplaçaments en vehicle privat siguin més segurs, amb la pavimentació d e les zones malmeses, nova rotonda, ordenació i millora en la senyalització dels estacionaments, als accessos a l’hospital i a les zones d’aparcament.

El projecte de millora tindrà dues intervencions. D’una banda es repararan i restauraran els desperfectes generats en l’espai públic a causa de les obres d’ampliació de l’hospital i del trànsit pesat de maquinària derivat. Aquesta intervenció va lligada al compliment de les condicions de llicència d’ampliació de l’hospital, que preveia restablir el paviment malmès com a conseqüència de les obres. De l’altra, es posaran en marxa un seguit d’obres complementàries que tenen per objectiu ordenar i millorar la mobilitat i la seguretat dels itineraris de vianants i del trànsit rodat així com fer més amable l’entorn del centre sanitari.

Els treballs es realitzaran en dues fases consecutives

El projecte de millora es farà doncs, en dues fases. La primera consistirà en reparar els ferms del carrer Sant Llàtzer, la rotonda i un tram del carrer de la Divina Pastora i el carrer Sant Joan de Déu; la zona més afectada per les obres. Aquesta primera fase la durà a terme Althaia, segons el conveni signat. La segona fase, a càrrec de l’Ajuntament consistirà en actuacions d’ordenament de l’estacionament a la zona, senyalització viària i obres d’ampliació i millora de voreres per tal d’agençar els recorreguts dels vianants en els carrers d’Oleguer Miró, Nou de Santa Clara, Divina Pastora, un tram del carrer de Sant Maurici i la vorera de davant de l’hospital al carrer de Sant Joan de Déu.

Aquestes intervencions es fan d’acord amb les associacions de veïns dels barris d’Escodines i La Balconada. Així mateix, l’acord preveu que la modalitat d’ordenació de l’estacionament, es realitzi mitjançant senyalització amb pintura blanca, descartant altres modalitats com ara la implantació de implantar de regulació de l’aparcament mitjançant la Zona Blava o Verda per a veïns. Es preveu la realització de les fases de les obres de forma consecutiva per tal de minimitzar l’ afectació de la via pública.

El pressupost amb que es valoren aquestes intervencions és de 181.457,82 €. D’aquests, 92.825,71 corresponen a les reparacions dels desperfectes ocasionats per l’ampliació de l’hospital, i 88.632,11, formaran part del paquet d’obres complementàries i de millora dels voltants de l’hospital.

És previst que les obres comencin aquest mes d’agost i finalitzin al setembre.

Creació nova parada de bus

Entre les millores significatives d’aquests treballs hi ha l’objectiu de potenciar el transport públic mitjançant la creació d’una nova parada de bus a l’avinguda de Sant Joan de Déu, que esdevindrà la parada de referència per als usuaris de l’Hospital. Igualment en el mateix indret es preveu un espai específic per als taxis comarcals que hagin d’esperar els clients completant el servei iniciat. Els nous serveis i variacions del servei de bus no es realitzaran fins a mitjans de setembre, quan estiguin finalitzades les obres, els quals seran degudament informats amb el corresponent detall.

Documents relacionats

  • imagen