L'Ajuntament estrena nou canal de comunicació via WhatsApp per la Festa Major

Enviant la paraula clau “Festa Major” al número 608 33 60 60 l’usuari rebrà un llistat de 164 paraules clau que inclouen dates, esdeveniments, activitats, entitats, etc. Teclejant el mot que li interessi obtindrà automàticament la informació predeterminada que estigui relacionada amb l’ítem sol·licitat.

imagen

L’Ajuntament de Manresa obre un nou can al de comunicació que permet als ciutadans sol·licitar informació mitjançant WhatsApp. Aquest sistema, que s’estrena ara per la Festa Major, es configura com una prova pilot que posteriorment s’extrapolarà a les oficines d’informació municipals (010).

La incorporació del WhatsApp com a canal de comunicació municipal ha estat presentat avui pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet; el cap de Secció d'Informació i Atenció Ciutadana, Manel Martínez; i el tècnic del Servei de Tecnologies i Sistemes d'Informació, Xavier Isach.

El regidor Joan Calmet ha manifestat la seva satisfacció per presentar aquest nou servei d’informació “que apropa el consistori al ciutadà”. “L’Ajuntament no es pot quedar al marge de les noves tecnologies”, ha emfatitzat el regidor de Cultura, “a més”, ha afegit, “aquesta acció expressa un model de fer municipal més obert i transparent”.

El telèfon WhatsApp és el 608 33 60 60

Per la seva banda el tècnic Xavier Isach ha explicat el funcionament d’aquest canal que ja està activat. “A partir d’ara” ha dit Isach, “els ciutadans podran enviar la paraula clau “Festa Major” al número 608 33 60 60 i l’usuari rebrà un llistat de 164 paraules clau que inclouen dates, esdeveniments, activitats, entitats....” . “Després” ha seguit el tècnic, “es tecleja el mot que interessi i apareixerà automàticament, i de forma gratuïta, la informació predeterminada que estigui relacionada amb l’ítem sol·licitat”.

Es pot escriure el nom d’una activitat (correfoc, castell de focs, cercavila...) i s’obtindrà el dia que es durà a terme, el lloc, l’hora, l’itinerari si s’escau, etc. També es pot teclejar una data concreta i apareixerà un enllaç que dirigirà l’usuari a la pàgina web municipal on hi ha tots els actes programats per aquell dia.

A més a més de la informació esmentada, l’interessat també rebrà la geolocalització de l’acte demanat i la manera d’arribar-hi.

Una ampliació del 010

Al seu torn el cap de Secció d'Informació i Atenció Ciutadana, Manel Martínez, ha ressaltat que la posada en marxa d’aquest dispositiu “és una prova pilot que es fa ara per la Festa Major però que més endavant s’extrapolarà a les oficines d’informació ciutadana (OAC i OAE). I que ofereix un ampli ventall de possibilitats com el fet d’oferir informació 365 dies l’any en horari complert”. “Per tant”, ha remarcat Martínez, “serà com una ampliació del 010”.

“La intenció és dissenyar un projecte de futur, que s’anirà desenvolupant gradualment, en què, mitjançant WhatsApp, tots els departaments municipals puguin oferir informació de les activitats que realitzen”, ha a afegit el cap d'Informació i Atenció Ciutadana.

Igualment “amb aquest sistema automatitzat de resposta es facilita la tasca dels operadors i a la vegada s’assegura que es donen respostes homogènies a les mateixes preguntes”, ha assegurat Martínez.

Aquest nou canal d’entrada de comunicació amb els ciutadans, que a més del WhatsApp també pot utilitzar altres vies de missatgeria com Telegram i Lime, està previst que es vagi desenvolupant i perfeccionat a mesura que es detectin noves necessitats (afegint paraules claus, espais, prestacions...).

En la mateixa línia, tant el regidor Calmet, com Martínez i Isach han afirmat que després de la Festa Major es podrà fer una valoració i constatar les paraules que més s’han sol·licitat, així com començar a estudiar les prestacions reals de funcionament.

Paraules clau

Abba, alternativa, Androine, Àngels de Nit, Animació, Atenció ciutadana, Aprèn Sardanes, Aquadynàmic, Armats, Artistes Manresans, Assaig mostra, Astronomia, Autoput, Bacasis, Balç, Ball, Balls Saló, Barés, Bateries, Blues, Bolangera, Bonet, Buhos, bus, Cabines sanitàries, Camp, Can Font, carrer del balç, Casa Lluvi&ag rave;, Castell de focs, Castellers, Castells Infantils, Cercavila, Cercavila d`aigua, Cercavila Pubilles, Cinema, Circ, concurs fotografia, Conservatori, Contes, Cor de Catalunya, Correaigua, Correfoc, Creu del Tort, creu roja, Dansa, Dansa1714, DreamRunners, El galliner, Èlit, emergència, emergències, Escacs, Escuma, estelània, Farigola Trad, Farses museu, Festa popular, festival de blues, Flamenc, FM 3.0, fma, Futbol, Gala Circ, Gegannit, Gegants, Gimbe, Gimnastic, Gospel, Gossos, Gralles, Havaneres, Imatgeria, Incendi Seu, Infantil, Inflables, Inflables adults, Interbarris, informació, Joan Pera, Jocs al carrer, Jocs gegants, Kursaal, Llop, Manbike, manrusionica, Matinades, Mess, Miragegants, Missa, Missa conventual, Modistes, Moscada, Mostra, Muralla, Museu, Museu de la Tècnica, Museu portes obertes, Museu visita, Nit de joc, Nit Mediterrània, Oreneta, parc de la sèquia, Pep Callau, Pepe Rubianes, Picapoll, policia local, Pregó, Prevenció, programa pdf, Punt Informació, Pubilla, Quiosc Arpa, Refugis, Rosaleda, Ruixada, Salsa, Sardanes La Plana, Sardanes Passeig, Sardanes Sant Domènec, Sardanes vermut, Scrabble, Seguici, Seguici Barcelona, Setge, Seu, Shake, Sítric, Som Nit, Stilton, Swing, Taller circ, Tallers Aigua, Tallers infantils, Tallers Museu, Tallers Xàldiga, Tandarica, Tapes, Teatre, Teatre Conservatori, Tir, Torneig, Torneig, Torre Santa Caterina, Tradiball, Tradidansa, Tronada, Txi-Kung, Unión Habanera, Vela, Visites refugis, WC, xàldiga, 112, 1714, 23 agost, 24 agost, 26 agost, 27 agost, 28 agost, 29 agost, 30 agost, 31 agost, 1 sete.

Si el ciutadà necessita aclariments addicionals perquè no en té prou amb la informació que ofereix la paraula clau seleccionada s’ha de posar en contacte amb la Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) a la plaça Major, 1 i al telèfon: 010 / 938 782 30.

També es pot seguir la Festa Major per les xarxes socials

L’opció d’informar-se via whatsApp se suma a la possibilitat de seguir la Festa Major a través de les xarxes socials:

• Facebook: https://www.facebook.com/FestaMajordeManresa
• Twitter: @ FMManresa | @ajmanresa

També es poden consultar les webs: www.lafestamajor.cat i www.manresa.cat (http://www.manresa.cat/web/article/4659-festa-major) i de forma presencial a la Oficina de Turisme de Manresa (plaça major,10).

Documents relacionats

  • imagen