La Mostra d’Economia Social i Solidària de Manresa passa amb nota el seu trasllat a la riba del Cardener

Centenars de persones van passar al llarg de la jornada de dissabte passat per la  Fàbrica dels Panyos, l’escenari escollit per concloure tota una setmana plena d’actes

imagen

L’Ajuntament de Manresa i les entitats col·laboradores fan un balanç positiu de la 3a edició de la Mostra d’Economia Social i Solidària, que es va estendre al llarg d’una setmana. Un dels actes més aclamats per al públic va ser la jornada de cloenda,  que va programar més de 40 propostes d’activitats i tallers per tota la família a la Fàbrica dels Panyos.

 

La coincidència amb la celebració de la Festa del Riu va facilitar que, al llarg del dia, centenars de persones s’apropessin a la riba del Cardener amb la finalitat de convertir-lo en l’epicentre de la ciutat. Dos aspectes que també van influir en la bona acollida de les dues festes van ser la gran varietat d’activitats i tallers que es presentaven i, sobretot, el bon temps.

 

Una trentena de parades mostraven la diversitat ja existent avui dia en els àmbits de l’economia social i solidària a Manresa i el seu entorn immediat. Les més destacades són les que tenen en compte les condicions laborals amb què estan cultivats certs productes com el cafè o el cacao, les que se’n cuiden de controlar la proximitat dels productors, així com la roba confeccionada i el respecte al medi ambient. I les que estan dedicades a la restauració cooperativa, el turisme responsable i a altres de serveis com l’energia, la telefonia o la banca.

 

Els assistents van poder gaudir d’espectacles musicals i de circ, del mercat de l’estraperlo, de l’estrena d’una ruta guiada i una jornada rodona a l’entorn de la Fàbrica dels Panyos. A més d’una concorreguda i aplaudida desfilada de roba ètica i sostenible i el concert de Cesk Freixas, que va servir per posar punt i final a la Mostra, que ja havia tingut durant tota la setmana un seguit d’activitats prèvies dedicades a debatre i donar visibilitat a diferents vessants del cooperativisme i l’economia social i solidària.

Documents relacionats

  • imagen