L’Escola Joviat de Manresa acollirà, el dissabte 30 de juny, el primer torneig de bàsquet 3x3 femení

Durant la jornada es disputaran partits de totes les categories, des d’infantils a veteranes. Ja hi ha una cinquantena d’equips inscrits


imagen

El proper 30 de juny tindrà lloc la primera edició del torneig Joviat de bàsquet 3x3 femení, que es disputarà al pavelló i les pistes de la Joviat i és obert a totes les categories, des de pre-mini fins a veteranes.

 

Es tracta d’una modalitat de bàsquet en què juguen 3 jugadors (que poden fer un canvi) en una pista més reduïda. Per al torneig de la Joviat ja hi ha una cinquantena d’equips inscrits, una xifra que l’organització espera anar incrementant. En les categories pre-mini i mini també hi haurà partits de la categoria masculina.

 

Ahir a la tarda el torneig es va presentar a l’escola Joviat. A l’acte hi van assistir el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; la vicepresidenta 5a de la Federació Catalana de Bàsquet, Maria Lluís Gol; el delegat a les comarques centrals de la Federació Catalana de Bàsquet, Fernando Peñarrubia; el responsable de la comissió organitzativa del torneig, Jordi Subirana; i el director de la secció esportiva de la Joviat, Jaume Sensat.

 

Jordi Subirana va voler agrair a l’Escola Joviat per la iniciativa de realitzar aquest torneig, que va sorgir per part d’una colla de pares amb la finalitat de fomentar el bàsquet femení. A part, va dir que s’havia creat una equipació i es disposa de pilotes oficials.

 

Maria Lluís Gol va remarcar que la Federació Catalana de Bàsquet no ha deixat mai de banda el bàsquet femení, perquè cal fomentar-lo i incentivar-lo entre la població. Per això, segons ella és positiu que es realitzi aquesta jornada lúdica i esportiva per obtenir tanta visibilitat i repercussió com el bàsquet masculí.

 

Al seu torn, Fernando Peñarrubia va afirmar que l’any passat la modalitat de bàsquet 3x3 serà present als Jocs del Mediterrrani i s’espera que sigui esport olímpic, tot i que encara li queda molt recorregut per córrer. Per això va afirmar que, el proper 30 de juny, calia fer una gran diada del bàsquet d’aquesta modalitat.

 

Jordi Serracanta va tancar la presentació fent referència a la llarga tradició de bàsquet a Manresa i va remarcar que l’esport femení ha tingut i té més dificultats que el masculí. Per aquest motiu, és necessari ajudar-lo i apropar-lo a la població. Va afegir que, amb aquest projecte, s’ajuda a fer ciutat i que tota iniciativa, per petita que sigui, és bona.

 

Durant la jornada no només hi haurà els partits de bàsquet; sinó activitats paral·leles, com ara un taller de risoteràpia pels jugadors, servei de fisioteràpia o revisions mèdiques a preus reduïts.

Documents relacionats

  • imagen