L’Ajuntament aprova els projectes per millorar les voreres de l’entorn de plaça Catalunya i carrer Indústria

Les actuacions de millora tenen un pressupost superior als 150.000 euros i es preveu l’inici durant la tardor, un cop finalitzats els tràmits de contractació. Els treballs s’emmarquen dins el Pla de Millora de l’Espai Públic  2018  que impulsa la regidoria de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis.

imagen

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Manresa ha aprovat els projectes per ampliar  i millorar voreres de carrers de l’entorn de plaça Catalunya i el carrer Indústria, unes actuacions que es preveu s’iniciïn a partir de la tardor amb un pressupost conjunt de 155.230 euros. 

 

Els treballs s’emmarquen dins el Pla de Millora de l’Espai Públic  2018  que impulsa la regidoria de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis, que enguany farà una inversió global de prop d’un milió d’euros adreçat a millorar calçades, voreres i accessibilitat i, per primera vegada, també parcs infantils.  

 

Millora de voreres a l’entorn de plaça Catalunya


El projecte té l’objectiu d’ampliar diferents trams de les voreres de l’avinguda Tudela, des del carrer Saclosa fins al carrer Lepant, i una actuació en els guals de vianants d’aquest recorregut. En aquest tram de l’avinguda, les voreres, sobretot la confrontant la plaça Catalunya, tenen una amplada insuficient per l’intensitat dels recorreguts de vianants existents i, d’altra banda, els passos de vianants de la globalitat del tram són llargs i poc còmodes.

 

Així, es preveu l’ampliació de la vorera en les cruïlles nord entre els carrers Saclosa i Sant Fruitós, Tudela i Lleida i Tudela i Lepant i l’ampliació de la vorera sud entre plaça Catalunya i el parc Vila Closes.  La proposta també inclou la remodelació global de la vorera entre els carrers Sant Fruitós i Lleida, amb la plantació de nou arbrat i la col·locació de nou mobiliari.

 

L’actuació –amb un pressupost de 84.439 euros- consta d’una superfície de 774,89 m2 i suposa la construcció d’onze rebaixos, dels quals tres corresponen a guals de vianants encara no adaptats.

 

Ampliació de la vorera del carrer Indústria


Aquesta actuació, amb un pressupost de 70.791 euros, té l’objectiu d’ampliar la vorera del tram del carrer Indústria comprès entre el carrer Sant Antoni Maria Claret i el final del pas per sota el ferrocarril, un tram que es caracteritza per disposar d’una vorera amb una amplada molt reduïda que provoca que els recorreguts de vianants per dins el túnel siguin molt desavinents i derivin cap una sensació d’inseguretat.

 

El projecte també inclou la conducció de les aigües de les escorrenties del túnel de tal manera que no interfereixen en els recorreguts dels vianants, la col·locació d’una nova barana i la neteja del mur de formigó més proper a la vorera, amb la finalitat d’assolir una millora ambiental del recorregut.

 

Finalment, la proposta també preveu l’adaptació del gual de vianants més proper a l’accés al túnel per la banda del carrer Sant Antoni Maria Claret, amb l’objectiu de continuar incidint en la millora de l’accessibilitat en els recorreguts de vianants de la ciutat.

 

Documents relacionats

  • imagen