El Correaigua donarà demà el tret de sortida a la Festa Major de Manresa

El recorregut començarà, demà dissabte 23 d’agost, a partir de les 16.30 a la plaça d'Europa. 

imagen

El Correaigua, que se celebra sempre el penúltim dissabte del mes d’agost, obrirà com cada any la Festa Major de Manresa, que aquest any també presenta novetats.

El recorregut, començarà a la plaça d'Europa a les 16.30h. L’itinerari segueix pel carrer del Carme, plaça del Carme, carrer del Pedregar, Plaça del Pedregar, carrers del Metge Planas, Nou, de Sant Miquel, baixada del Carme, plaça de Sant Ignasi Malalt, plaça Major i Cap del Rec, per tornar a la plaça i el carrer del Carme i finalment a la plaça d’Europa.

Durant el recorregut es ruixarà als participants amb aigua, terra, fang, confeti, farina o escuma i aquests es trobaran amb diversos obstacles com piscines amb aigües de diferents colors, olors o tobogans. S’aconsella als participants dur roba vella i calçat que es pugui mullar.

El Correaigua se celebra des de l’any 1989 arran de la celebració del Correfoc, que data de l’any 1982, quan molts veïns llençaven aigua des dels balcons situats dins l’itinerari. Aleshores membres de Xàldiga, entitat que organitza el Correfoc i el Correaigua, van pensar que es podria fer una festa similar a la del Correfoc, però amb aigua. El Correaigua ha arrelat tant a la ciutat que la festa grossa de Manresa, s’obre amb aquest cercavila, i es tenca amb el Correfoc.

Per veure tota la programació de la Festa Major de Manresa 2014 entreu a la pàgina web de l’Ajuntament de Manresa o a www.lafestamajor.cat .

A més enguany l’Ajuntament de Manresa ha posat en marxa un servei de WhatsApp pel qual l’usuari pot demanar informació d’un acte concret de la Festa Major i l’aplicatiu del mòbil respon de forma automàtica i al moment. Per obtenir aquest servei cal afegir el número de mòbil 608336060 a l’agenda de contacte i tenir instal·lada l’aplicació mòbil al telèfon intel·ligent.

Documents relacionats

  • imagen