L’atleta Mònica Clemente és la guanyadora absoluta de la 48a Nit de l’Esportista de Manresa

L’esport manresà va viure ahir a la nit la seva gran festa anual, enguany organitzada pel Beisbol Club Manresa. La perxista manresana del Club Atlètic Manresa Mònica Clemente va ser la triomfadora de la Nit en ser proclamada Millor Esportista. El també atleta del CAM Toni Baños va ser proclamat millor esportista jove i els millors veterans van ser l’atleta Manuela Martínez i el judoka David Roca. El Bàsquet Manresa va ser escollit el millor club.

imagen

La platea del Teatre Kursaal de Manresa es va omplir ahir amb motiu de la celebració de la 48a Nit de l’Esportista, organitzada pel Beisbol Club Manresa, en el marc del seu 25è aniversari. El premi principal de la Nit va ser per Mònica Clemente Martí, que ha fet una temporada espectacular, s’ha proclamat campiona de Catalunya i estatal de salt amb perxa i ha superat diverses vegades el rècord estatal de la prova (actualment és 4,35 m). L’atleta, que és a punt de participar als Jocs del Mediterrani, va rebre el premi de mans de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

 

El segon lloc en la categoria de Millor Esportista el van ocupar, ex aequo, els gimnastes de l’Egiba Andrea Carmona i Thierno Boubacar, mentre que el tercer lloc va ser per la parella de ball del Royal Dance formada per Guillem Pascual i Rosa Carné.

 

La gala va ser conduïda pel periodista Jordi Mèlich, especialista en Beisbol, en un escenari presidit per les lletres que formen l’etiqueta #AManresaFemEsport, creada a final d’aquesta temporada per fer pinya a l’entorn dels clubs manresans i rere les quals els diversos premiats es van fer les fotografies de rigor.

 

El premi al millor esportista veterà va ser compartit per a l’atleta Manuela Martínez i el judoka David Roca. Al seu torn, el premi al millor esportista jove va recaure en l’atleta Toni Baños. La segona classificada va ser Lorena Medina (gimnàstica artística); i els tercers, ex aequo, Marina Chavarria i Robert Vilarasau, tots dos especialistes en la modalitat de salt de trampolí.

 

El premi Vicenç Comas al millor equip de la temporada en la categoria absoluta va ser per al Bàsquet Manresa, que fa una setmana va assolir l’ascens a la lliga de l’ACB. El seu president, Josep Sáez, va recollir el guardó.

 

Altres guardons destacats de la Nit van ser el Josep M. Montfort al millor entrenador, que va recaure a Àngel Peiron (entrenador de waterpolo al CN Minorisa); el premi Rafael Vilaseca al millor jutge-àrbitre per a Anna García (natació en aigües obertes) i el premi a millor directiu per a Manel Artero, president del Futbol Club Pirinaica. 

 

També van rebre reconeixements l’exjugador, entrenador i directiu de waterpolo Gaspar Ventura (premi especial del jurat Josep Vila Valldaura); i l’entrenador de futbol surienc David Gallego, tècnic del RCD Espanyol que ha entrenat el primer equip el darrer tram de la temporada i que es va endur el premi Bages Manel Estiarte. Al seu torn, Manel Sánchez va rebre el premi Josep M. Pintó a la dedicació.

 

El premi a millor patrocini a l’esport va ser lliurat a l’espònsor del Centre d’Esports de Manresa, Proto-Tech Group, i el premi AE La Salle a la millor entitat va ser per al Club Egiba, que s’ha convertit en un club de referència a nivell estatal i aplega fins a 600 gimnastes. Ivan Mejias es va emportar el premi a millor esportista Special Olympics, mentre que el premi Andreu Vivó i Tomàs d’esport escolar va ser per les germanes Kautar i Laila Azraf.

 

A més, es va fer lliurament del premi Campions per a 10 equips absoluts o veterans i a 8 equips d’esport base, de diverses modalitats esportives i categories, que han aconseguit èxits esportius durant la temporada 2017-2018.

 

La cerimònia s’havia iniciat amb la benvinguda del president del Beisbol Club Manresa, Ferran Thomen, i el parlament del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, qui va assegurar que “enguany hem tingut una temporada d’èxits esportius esclatants, amb les grades plenes” i va recordar que l’Ajuntament és “al costat de l’elit i també de l’esport base”. Va afegir que “fem de l’accés a l’esport, un dret bàsic”. Al seu torn, el membre fundador del Beisbol Club Manresa, Joaquim Roca i Fainé, va oferir el pregó de la Nit i va declarar que “el beisbol i el softbol tenen en comú el més important de l’esport, que són els valors de treball en equip, la solidaritat, l’esforç, el respecte, la igualtat, la competència sana”.

 

A l’acte també hi van assistir Maite Fandos, diputada delegada d’Esports de la Diputació de Barcelona, i Oriol Marcé, subdirector general del Consell Català de l’Esport. Per finalitzar l’acte, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va afirmar que “aquest any ha estat molt satisfactori i ple d’èxits, amb els recintes esportius plens, perquè a Manresa fem equip i això és una injecció d’autoestima i tots els esportistes han dut el nom de Manresa arreu”.

 

La Nit de l’Esportista va cloure amb el lliurament d’un trofeu-record a Ferran Thomen, president del Beisbol Club Manresa, en agraïment per l’organització de l’acte i pels 25 anys d’activitat del club. Posteriorment, es va realitzar el relleu simbòlic a l’entitat que organitzarà la 49a edició del certamen, que serà el Manresa Futbol Sala, coincidint amb la celebració del seu 40è aniversari.

 

La gala va incloure l’actuació de Maria Arenzana, cantant lírica i de jazz, pianista i compositora dels himnes del Beisbol Club Manresa, acompanyada per Gustavo Fantino Quartet.

Documents relacionats

  • imagen