Manresa reprèn demà la Festa Major amb activitats esportives, visites als refugis antiaeris i la preestrena de Sítric

De les 18.00 fins a les 20.00h es podran veure els refugis de la Guerra Civil a l’escola Renaixença i a la plaça Sant Domènec, lloc on el Club Gimbe oferirà a més activitats esportives.  A partir de les 21.30, el pati del Kursaal acollirà els concerts de presentació de Sítric. 

imagen

Després d’un primer cap de setmana intens i ple d’actes significatius com el Correaigua, la Moscada Infantil o la presentació de la Pubilla i l’Hereu d’aquest any 2014, les activitats de la Festa Major es reprenen demà amb les primeres Visites a la Manresa Desconeguda, sessions esportives de la mà de Gimbe i la presentació del festival de música Sítric, que se celebrarà l’any vinent a Manresa.

De les sis de la tarda fins a les vuit del vespre, els manresans podran descobrir els refugis antiaeris que s’amaguen dins de l’antic Parc de Bombers (a la plaça Sant Domènec), i al grup Escolar Renaixença, durant la Guerra Civil Espanyola. Aquestes visites es fan aquest any per commemorar dues efemèrides: el 75è aniversari dels bombardejos de l’aviació franquista a la capital del Bages i el final de la Guerra Civil.

Les visites sortiran de la plaça Europa cada 15 minuts, de les 18.00 fins a les 20.00h. L’activitat està organitzada per l’Ajuntament de Manresa, l’Associaicó Memòria i Història de Manresa, l’Arxiu Comarcal del Bages i el Museu Comarcal de Manresa, amb la col·laboració de Voluntaris Culturals, Amics de l’Art Romànic, Amics de la Seu, Associació per al Museu Comarcal de Manresa i Centre d’Estudis del Bages.

En la mateixa franja horària, el Gimbe proposa una sèrie d’activitats esportives sota el lema “Prepara’t per la Festa amb el Club Gimbe” i que tindràn lloc a l’aire lliure, a la Plaça Sant Domènec. A les 18.00h ofereix una activitat d’entrenament extrem, un nou mètode d’entrenament nascut als EUA que ha arrelat a gimnasos d’arreu i que consisteix en concentrar l’esforç corporal en un lapse breu de temps. A les 19.00h començarà una sessió de Body Art, que combina posicions d'entrenament i tècniques de respiració bàsiques en una sinergia d'entrenament físic i de relaxació mental. L'objectiu és assegurar la correcta funcionalitat de tot el cos a través d'un treball complet de força , equilibri, exercicis terapèutics inspirats en el ioga, respiracions, estiraments i relaxació.

Per acabar el dia, el pati del Teatre Kursaal serà el marc d’un primer tast de Sítric, el nou cicle de concerts a la fresca, iniciativa produïda per Som Espectacles, l’associació cultural Raons de Pes i la firma de restauració Ítaca Kursaal. El projecte aposta tant per propostes musicals consolidades com emergents del país i que posen l’accent en la creativitat, el talent i la innovació. Tot i que la primera edició de Sítric se celebrarà l’any vinent, el festival es donarà a conèixer demà en plena Festa Major de Manresa. A les 20:30 obrirà la Festa de presentació el grup Warm up by Grozza. Prendrà el relleu la cantautora Jaona Serrat, seguida d’Enric Montefusco, cantant i fundador del grup Standstill que presentarà el nou projecte, Micro-Zenit, per acabar amb Raydibaum, que tancarà la nit.

Documents relacionats

  • imagen