Manresa serà una de les ciutats que estrenaran el projecte d'esport inclusiu "Patis Oberts: vine, gaudeix i aprèn a compartir"

Els Consells Esportius del Bages, l’Anoia i el Vallès Oriental i, en concret, les ciutats de Manresa, Igualada i Mollet del Vallès participaran, a partir del setembre, en el projecte "Patis Oberts: vine, gaudeix i aprèn a compartir", un projecte d’inclusió social a través del bàsquet, impulsat per la Unió de Consells Esportius de Catalunya i la Fundació Aíto García Reneses, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Avui se n'ha fet la presentació, a Barcelona

imagen

Manresa, Igualada i Mollet del Vallès seran les ciutats on es durà a terme una prova pilot del projecte "Patis Oberts: vine, gaudeix i aprèn a compartir", que impulsa la Unió de Consells Esportius de Catalunya i la Fundació Aíto García Reneses, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

 

Aquest matí se n'ha fet la presentació, en un acte amb la presència del regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, i representants dels ajuntaments de Mollet i Igualada. També hi era present el president del Consell Esportiu del Bages, Josep Empez.

 

La diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, ha assegurat que el projecte té com a propòsit «treballar per un esport inclusiu, paritari i que no deixi ningú enrere, que fomenti la cohesió social i que sigui generador d’actituds i pràctiques basades en valors». Fandos ha recordat que la prova pilot s’iniciarà en aquests tres municipis però l’objectiu és «posar-la en marxa i exportar-la, posteriorment, a la resta de municipis de la demarcació de Barcelona».

 

En aquest mateix sentit, s’ha pronunciat Aíto García Reneses, com a representant de la Fundació que porta el seu nom, el qual ha assegurat que “Patis Oberts” és «una oportunitat perquè els nois i noies puguin fer esport i recuperar una espai públic de tothom,  els patis escolars”.

 

Finalment, el president de la UCEC, Jaume Domingo, ha volgut posar en valor el món local, «sense ell no seria possible fer tot això, l’esport no podria arribar a tothom si les administracions públiques no apostessin per programes com aquest».

 

L’objectiu del programa és utilitzar la pràctica del bàsquet, en patis d'escoles, com a impulsor de interrelacions positives entre aquells que hi participen, i d’altra banda, donar resposta a la necessitat de disposar d’un espai per al temps lliure que a la vegada sigui saludable, segur i afavoridor de col·laboracions. Així, es treballarà per un bàsquet que aporti salut i hàbits saludables, que sigui per a tothom i paritari, i que fomenti els valors com l’esforç, el respecte, el treball en equip i la humilitat.

 

Tal com avui s’ha explicat en la presentació, aquesta prova pilot es posarà en marxa a Igualada, Manresa i Mollet del Vallès a inici de proper curs escolar entre els nens i nenes entre 10 i 13 anys i hi participaran els Consells Esportius de l’Anoia, el Bages i el Vallès Oriental.

 

Les activitats proposades seran encontres amb equipis mixtos (3 noies  i 3 nois) i a la pista jujaran 2 noies i 2 nois amb una durada més curta de l’habitual (4 parts de 5 minuts o el primer equip arribi als 31 anotats). També es faran concursos de tir des de 6 posicions diferents, sessions d’entrenament amb la màquina de tir i activitats de conscienciació i de sensibilització (bàsquet adaptat).

Documents relacionats

  • imagen