El pilot alemany Marco Matthai es proclama vencedor de la Barcelona Drone World Cup celebrada aquest cap de setmana a la finca Les Comes de Súria

La Barcelona Drone World Cup ha comptat amb la participació de 70 pilots i 7 equips de primer nivell de 10 nacionalitats diferents. La prova, puntuable pel campionat del món de drons de la Federació Aeronàutica Internacional (FAI), forma part d’un conjunt de competicions que s’estan realitzant per tots els continents i que definiran per punts el vencedor d’aquest innovador campionat mundial.

imagen

La finca de Les Comes, situada a la localitat de Súria a la comarca del Bages, ha acollit aquest cap de setmana la primera edició de la Barcelona Drone World Cup, una prova del campionat del món de drons que ha estat organitzada per la companyia manresana-australiana Freespace Drone Racing, conjuntament amb el Club d’Aeromodelisme de la Catalunya Central. L'esdeveniment, esponsoritzat per Helion Cutting Tools, i2cat i Catalonia Smart Drones ha tingut el suport, a banda de l'Ajuntament de Manresa, de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, TV3 i la productora francesa Lagaredere Sports & Entertainment.

 

La competició, ha estat dividia en tres jornades, un primer dia d’entrenaments (divendres) en el que els pilots van poder entrenar-se en el circuit i familiaritzar-se amb els obstacles per primera vegada. La segona jornada de dissabte va ser de rondes classificatòries i puntuables per la cursa de diumenge. D’aquestes eliminatòries en van quedar els 32 millors pilots del cap de setmana els quals es veurien les cares en la gran final.

 

El diumenge ha estat el gran dia del campionat, una jornada espectacular on s’ha pogut gaudir de curses de primer nivell protagonitzades pels millors pilots de drons del món. El pilot alemany Marco Matthai conegut en les carreres de drons com a “Vilano“ s’ha proclamat vencedor de la primera edició de la Barcelona Drone World Cup en la categoria F3U celebrada aquest cap de setmana a la finca de Les Comes (Súria), situada a 10 minuts de Manresa, a la Catalunya Central.

 

El segon i tercer classificats han estat el pilot polonès Jan Wielgosz i el portuguès Rui Antunes. En la quarta posició trobem el jove pilot francès de només 10 anys Killian Rousseau el qual ha estat el pilot més ràpid del tot el cap de setmana, aconseguint volta més ràpida del circuit. L’última posició del podi ha estat per l’austríac Bastian Hackl, company d’equip del pilot vencedor Marco Matthai (Team Black Sheep).

 

L’entrega de premis ha anat a càrrec de Daniel Marco, director general del Catalonia Smart Drones, Domènec Molins, CEO de l’empresa manresana Helion Tools, Toni Puigneró, director del Consell Català de l’Esport, Hèctor Rodríguez actual President de la Federació Aèria Catalana, Eladi Lozano, màxima autoritat de l’aeromodelisme federat espanyol, Susanne Schödel, Secretaria General de la FAI (Federació Aeronàutica Internacional) i Pep Vila CEO de Les Comes de Sererols i de Promotor Special Events Worldwide.

 

 Els pilots Marc Roman, 7è i Miquel Garriga, 10è han estat els 2 pilots nacionals millor posicionats. 

 

Per primera vegada al món el públic ha pogut gaudir de la presentació del dron de competició FS500, una nova generació dissenyada i fabricada a mà per l’equip Freespace Drone Racing i que es preveu que sigui el successor de la categoria F3U.

 

Una de les altres atraccions ha estat la presentació estàtica del nou model de dron gegant de 25kg de pes i 1,3 metres de llargada, anomenat FS1. Aquesta escala proporciona al dron la mida, la velocitat, la potència i el so ideal per captivar el públic, però a més, li permet disposar de les últimes tecnologies i equips necessaris per difondre les carreres de drons en directe i en alta definició, i es preveu que sigui el futur d’aquest esport.

 

El Barcelona Drone World Cup és un esdeveniment puntuable per a la Federació Aeronàutica Internacional (FAI) i ha comptat amb la participació de 70 pilots procedents de 10 països d'arreu del món. A part, van haver-hi activitats per a tota la família, on els més petits van poder pilotar mini drons.

 

Documents relacionats

  • imagen