Avui comença el termini per presentar les fotografies per a la nova edició del concurs "Viatgers manresans 2018"

El concurs consta de dues categories, una per a adults i una altra per a infants, de 6 a 12 anys. Les obres es podran presentar fins el 25 de setembre al Centre Cívic Selves i Carner i al Casal de les Escodines, respectivament. El proper mes d’octubre les obres participants s’exposaran al Centre Cívic Selves i Carner (categoria adults) i a les Escodines (categoria infantil)

imagen

Torna el concurs fotogràfic “Viatgers manresans 2018”, que està convocat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa i Foto Art Manresa. El concurs consta de dues categories;  una per a adults, que enguany arriba a la 13a edició, i una altra per a infants de 6 a 12 anys, que celebra la 6a edició.

 

A la categoria d’adults l’objectiu és incentivar els fotògrafs amateurs a presentar les seves fotografies d’estiu i de viatges i promoure aquelles imatges de nivell més tècnic, artístic i creatiu. Pel que fa als més petits, es tracta de motivar-los per posar en pràctica l’observació darrera una càmera dels indrets visitats amb la família i plasmar les activitats estiuenques de lleure.

 

El proper mes d’octubre les obres participants s’exposaran al Centre Cívic Selves i Carner (categoria adults) i al Casal de les Escodines (categoria infantil).

 

Les dades mitjanes de participació al llarg de les diverses edicions són 50 persones participants i 125 fotografies presentades a la categoria d’adults i 12 infants participants i 36 fotografies presentades a la categoria infantil.

 

Requisits tècnics de les fotografies


En ambdues categories la temàtica ha de ser fotografia de viatges/vacances i  s'accepta qualsevol tècnica fotogràfica, excepte els fotomuntatges.

 

D’una banda, a la categoria d’adults es podran presentar un màxim de tres obres per autor, que no s'hagin presentat en edicions anteriors d'aquest concurs. El format ha de ser de  40 x 50 cm en vertical, muntades sobre paspartú. Les mides de la imatge són lliures.

 

Per l’altra banda, a la modalitat infantil també es podran presentar un màxim de tres obres per participant en format A3 (vertical o horitzontal). Si s’envien per correu electrònic a (casalescodines@ajmanresa.cat) cal que tinguin màxima resolució (300dpi) i l’organització assumeix el cost de la seva impressió a una mida A3 o aproximada.  Cal adjuntar-hi les dades del full d’inscripció.

 

El jurat pot excloure les imatges que no compleixin els requisits tècnics esmentats i no s’acceptaran aquelles obres que puguin ofendre o ferir els sentiments o creences de tercers. Quan els treballs fotogràfics continguin imatges de persones, l’Ajuntament de Manresa no es responsabilitza de les autoritzacions que, per drets d’imatge, hagin de demanar els participants del concurs. El consistori quedarà exempt de les responsabilitats derivades de l’explotació de les obres fotogràfiques.

 

Entrega de les obres

 

Es poden lliurar fins el proper 25 de setembre. Els participants de la categoria adulta hauran d’entregar les obres presencialment o enviar-les per correu, amb els ports pagats, al Centre Cívic Selves i Carner, (c/ Bernat Oller, 14-16. Tel. 938 727 477), de dilluns a divendres, de 16 a 21 h. Al dors de l’obra s’hi farà constar el títol, el nom, l’adreça i el telèfon de l’autor. Cal acompanyar-les amb el full d’inscripció.

 

També, fins el 25 de setembre, els concursants de la categoria infantil podran lliurar presencialment les seves fotografies al Casal de les Escodines (c/ Sant Bartomeu, 50. Tel. 938 725 454), de  dilluns a divendres de 10 a 14  i de 16 a 21 h, o enviar-les per missatger amb els ports pagats o per correu electrònic a  casalescodines@ajmanresa.cat. Cal acompanyar-les amb el full d’inscripció.

 

Premis


- Adults

1er premi: Capsa taronja “Fent País”; matrícula al curs de creativitat fotogràfica de Foto Art Manresa (30 h); maleta negra Delsey amb rodes. Valorat en 665 €

 

2on premi: Capsa regal blava “Fent País”; càmera de vídeo digital Go Pro;  matinal amb bici pel Pla de Bages per a dues persones (lloguer de bicicleta inclosa). Valorat en  325 €

 

- Infants

1er premi: Val per a impressió i gestió del color de la fotografia guanyadora (60 x 100 cm muntats sobre foam); motxilla blau elèctric Delsey; tovallola Bubel de microfibra.  Valorat en 280 €.

 

2on premi: Lot de productes de papereria i escolars i val familiar (2 adults i 2 infants) per la visita “Descobrim el monestir en família a Mont St. Benet”  . Valorat en 90 €.

 

Lliurament dels premis i exposicions de les fotografies

 

 L’acte de lliurament de premis coincidirà amb la inauguració de les exposicions de les obres presentades a concurs:

 

 - El dimarts, 2 d’octubre, a 2/4 de 8 de la tarda,  es lliuraran els premis de la categoria d’adults al Centre Cívic Selves i Carner.

 

 -  El dijous, 4 d’octubre, a les 6 de la tarda, s’entregaran els premis de la categoria infantil al Casal de les Escodines.

 

Les fotografies presentades o almenys una mostra representativa de totes les persones participants es podran visitar al Centre Cívic Selves i Carner (categoria d’adults) del 2 al 31 d’octubre, de dilluns a divendres de 16 a 21 h; i al Casal de les Escodines (categoria infantil), entre el 4 i el 31 d’octubre, de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 16 a 21 h i els  dissabtes, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

 

Les fotografies es retornaran entre l’1 i el 30 de novembre al Centre Cívic Selves i Carner (categoria d'adults) i al Casal de les Escodines (categoria infantil). Els treballs guanyadors no es retornaran.

 

El concurs “Viatgers manresans 2018” compta amb la col·laboració de Franquesa, Juanola Photomaton, Foto Art Manresa, Viatges Concord, Viatges Masanés, MBici, Villaplana Estudi fotogràfic, Abacus Cooperativa, Fèmina i Fundació Catalunya La Pedrera -  Món Sant Benet. 

 

Es poden consultar les bases completes del Concurs Viatgers Manresans 2018 (categoria d’adults i infantil) a www.manresa.cat i www.manresacultura.cat,  impresa als equipaments culturals (biblioteca del Casino, biblioteca Ateneu Les Bases, Kursaal, Oficina d’Atenció Ciutadana, Centre Cívic Selves i Carner, Casal de les Escodines, establiments col·laboradors, etc.).

 

Documents relacionats

categoria adulta
categoria infantil
  • imagen