Comencen les activitats del programa 'Manresa, Esport i Salut' adreçades a adults i gent gran

Aquest curs s’ofereixen un total de 740 places, de les quals encara queden algunes de lliures (un 20%). Les persones interessades s’hi poden inscriure trucant al 010. Les primeres sessions dirigides, que han començat aquesta setmana, han estat les de Gimnàstica de Manteniment i de Gimnàstica Dolça a diferents equipaments de la ciutat.

imagen

Aquesta setmana s’ha iniciat el programa MES (Manresa, Esport i Salut) que és un conjunt d’activitats físiques adreçades a adults i gent gran que gestiona la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Manresa i que consta d’un programa de sessions dirigides de gimnàstica, caminades setmanals de marxa nòrdica, Pas a Pas fent Salut, i la dinamització dels parcs urbans de salut de la ciutat.

 

Les primeres activitats que s’han dut a terme han estat les sessions dirigides de Gimnàstica de Manteniment i de Gimnàstica Dolça, que es fa en diferents franges horàries i instal·lacions dispersades per la ciutat, com són el Pavelló del Pujolet, l’escola La Font, l’escola Renaixença, l’Ateneu les Bases, el Casal Cívic de la Font, el Casals de la Gent Gran de la Balconada i a les associacions de veïns de Valldaura, Sant Pau i Pujada Roja.

 

Aquest curs s’ofereixen un total de 740 places, de les quals encara queden algunes de lliures (un 20%). Les persones interessades poden s’hi poden inscriure trucant al 010.

 

A més, el preu públic del programa està subjectes a la tarifació social i preveu una reducció de la quota, que és de 116€ per a tot el curs, en funció del nivell d’ingressos anuals de la unitat familiar que no superi els barems fixats anualment. En aquest sentit el curs passat un total de 84 persones van poder acollir-se a aquesta tarifació social.

 

El 5 d’octubre arrenca el Pas a Pas fent Salut

 

A partir del 5 d’octubre i com cada divendres a les 9.15 hores, engegarà el Pas a Pas fent Salut, que és una activitat de marxa nòrdica per a gent gran guiada per un monitor/a amb una durada aproximada de 2 hores recorrent una distància total d’entre 4 i 10 km. Pels usuaris que no disposin de pals, l’ajuntament en té a disposició de préstec fins esgotar existències. Les inscripcions també estan obertes al 010.

 

Igulament, els usuaris del Pas a Pas fent Salut podran participar a les passejades d’intercanvi a d’altres municipis dins del marc del programa de la Diputació de Barcelona Cicle de passejades “A cent cap els cent” (calendari a determinar amb 3 intercanvis, una caminada a Manresa i la festa de cloenda).

 

Per últim, la primera setmana d’octubre es reprendran les dinamitzacions de tardor dels parcs Urbans de Salut, que són uns aparells a l’aire lliure constituïts per diferents mòduls d’activitat o Muliestacions que permeten treballar les capacitats físiques i sensorials per mantenir la forma física realitzant-hi diferents exercicis.

 

Aquesta activitat és gratuïta i no cal d’inscripció prèvia, només s’ha d’anar al parc on es realitza: els dilluns és al Parc Ramon Estrada (Escodines), els dimecres al parc del Museu de la Tècnica i/o els dijous al Parc del CAP de la Sagrada Família. Sempre al mateix horari, a les 10.45 h, i fins el 21 de desembre.

Documents relacionats

  • imagen